NIKOLIĆ: VLAST NAS JE LAGALA!
Press, 23.07.2010
Predsednik SNS Tomislav Nikolić rekao je da je odluka MSP-a jako teška i sudbonosno loša po Srbiju.
- Izrečeno je... I sada treba da razmislimo šta ćemo dalje. Očekujem hitnu reakciju i konkretne korake čelnih ljudi u državi. Državni vrh je dve godine zavaravao građane da je MSP na strani Srbije i da se očekuje pozitivno mišljenje. Još juče je predsednik Tadić rekao da očekuje pozitivan stav. Nažalost, Srbija, poslednjih godina, u najodlučnijim trenucima nema na svom čelu ljude koji mogu mudro da je vode. Mi nudimo mudrost građana koje predstavljamo, svoju opozicionu slobodu i neumešanost u sve ovo. Zalažemo se za rešenje oko kojeg bi se svi u Srbiji dogovorili, ako kod njih još uvek ima mudrosti - kaže Nikolić.
On dodaje da je sada „otvoren put u nezavisnost Kosova koji ne znam kako dalje sprečiti jer po odluci suda nije prekršeno međunarodno pravo, ni Rezolucija 1244“.
- Sada bi trebalo da se naciji obrate oni koji su rekli da je dovoljno da se obratimo MSP, da će sve ići svojim tokom. Očekujem od predsednika, njegovih saradnika i ministra Vuka Jeremića da nam objasne da li je ovo bio cilj ili pokušaj da kupimo vreme. Nema svrhe da se optužujemo međusobno, ali jednostavno pitamo šta je ovo i šta dalje - navodi Nikolić.
On je dodao da ako Tadić i dalje misli da može sam da odlučuje o sudbini cele Srbije onda današnjeg dana treba da se seća za sva vremena, jer je odluka MSP doneta na njegov zahtev, iza kojeg „nije stajala Srbija“.