Srpska napredna stranka - Srpska napredna stranka

Home Novinski članci Novinski članci - Jul 2010. Press - Tomislav Nikolić - 23.07.2010.

Press - Tomislav Nikolić - 23.07.2010.

NIKOLIĆ: VLAST NAS JE LAGALA!

Press, 23.07.2010
Predsednik SNS Tomislav Nikolić rekao je da je odluka MSP-a jako teška i sudbonosno loša po Srbiju.
- Izrečeno je... I sada treba da razmislimo šta ćemo dalje. Očekujem hitnu reakciju i konkretne korake čelnih ljudi u državi. Državni vrh je dve godine zavaravao građane da je MSP na strani Srbije i da se očekuje pozitivno mišljenje. Još juče je predsednik Tadić rekao da očekuje pozitivan stav. Nažalost, Srbija, poslednjih godina, u najodlučnijim trenucima nema na svom čelu ljude koji mogu mudro da je vode. Mi nudimo mudrost građana koje predstavljamo, svoju opozicionu slobodu i neumešanost u sve ovo. Zalažemo se za rešenje oko kojeg bi se svi u Srbiji dogovorili, ako kod njih još uvek ima mudrosti - kaže Nikolić.

On dodaje da je sada „otvoren put u nezavisnost Kosova koji ne znam kako dalje sprečiti jer po odluci suda nije prekršeno međunarodno pravo, ni Rezolucija 1244“.
- Sada bi trebalo da se naciji obrate oni koji su rekli da je dovoljno da se obratimo MSP, da će sve ići svojim tokom. Očekujem od predsednika, njegovih saradnika i ministra Vuka Jeremića da nam objasne da li je ovo bio cilj ili pokušaj da kupimo vreme. Nema svrhe da se optužujemo međusobno, ali jednostavno pitamo šta je ovo i šta dalje - navodi Nikolić.
On je dodao da ako Tadić i dalje misli da može sam da odlučuje o sudbini cele Srbije onda današnjeg dana treba da se seća za sva vremena, jer je odluka MSP doneta na njegov zahtev, iza kojeg „nije stajala Srbija“.

Kontakt

Srpska napredna stranka
Čika Ljubina 8, IV sprat
11000 Beograd, Srbija
tel: +381 (11) 334 20 47; 334 35 37