Вести

Весић: Градска власт решава проблеме грађана било где на територији Београда

Заменик градоначелника Београда Горан Весић, који је данас обишао радове на асфалтирању Земљорадничке улице у вождовачком насељу Бели поток, најавио је да ће они бити завршени до 15. јуна. Он је новинарима, након обиласка радова, рекао да та улица на прави начин показује да градска власт решава проблеме грађана било где на територији Београда да живе.

Улица је дуга нешто више од три километра, а радила се из два дела, навео је Весић, и подсетио да је први део улице, у дужини од око 1,1 километра, рађен 2017. године, за шта је било издвојено 80 милиона динара. Навео је да су радови на другом делу улице, у дужини од два километра, почели у марту ове године и да ће бити завршени до 15. јуна, и да коштају око 120 милиона динара.

"Око милион и по евра смо уложили у ову улицу и грађани су презадовољни. Ова улица је веза између Кумодража и авалског друма и заиста је била у лошем стању, а сада ће по први пут имати и тротоаре", рекао је Весић.

Рекао је да је Земљорадничка улица била реконструисана и раније, али никада онако како треба, и истакао да садашња градска власт све улице у Београду ради тако што прво Институт за путеве процени десетогодишње оптерећење тих улица, па се у складу с тим раде подлоге.

"Овде је ископано више од 60 центиметара подлоге. Не радимо као наши претходници да замажемо људима очи и ставимо пар центиметара асфалта, па да после годину дана поново мора да се ради. Радимо тако да улица након реконструкције траје бар десет година, а тако и треба свака улица да се ради. Могло је ово и мање да кошта, да се само замени асфалт, па да се за две године поправља, али то није наша политика. Наша политика је да људима урадимо онако како треба и како су заслужили", рекао је Весић.

Истакао је да ће том улицом, по први пут, ићи и аутобуски превоз, што ће пуно значити становницима тог дела града, јер су пешачили више од три километра, те да ће улица имати и тротоаре што до сада није био случај.

"Наша политика је да сви грађани Београда имају исте услове за живот, што подразумева да сви морају да имају инфраструктуру. Када имате овакву инфраструктуру, некоме није проблем да живи овде, а ради у центру Београда, јер лако може да дође до центра", рекао је Весић и поновио да сви грађани Београда морају да имају исте услове за живот, а то значи да имају пут, канализацију, воду, јавни превоз, јавну расвету.

Весић је рекао да је идеју да се реконструише Земљорадничка улица дао министар унутрашњих послова Небојша Стефановић 2017. године.

"Замолио ме је да се уради ова улица јер су се грађани жалили. Онда сам ја после тога дошао овде са чланицом већа ГО Вождовац Иваном Томић, почели смо да радимо, и ево сада ће и други део улице бити завршен", додао је Весић.

 

 

 

извор: Танјуг