Саопштења

Ђурић: Борис Тадић и његови сарадници уништили су Србију

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 07.09.2020.

 

Марко Ђурић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

Борис Тадић и његови некадашњи најближи сарадници Вук Јеремић и Драган Ђилас за собом су оставили тамни вилијат, пустолину од државе, а за албанске сепаратисте на Косову и Метохији учинили су више него што су они и сами смели да сањају да могу да постигну.

Доста је било претварања и скривања иза јефтиних патриотских парола, и време је да Тадић и његова дружина признају, не само да су готово уништили Србију и њене капацитете да се бори за било који државни и национални интерес, већ и да су је у том процесу и бесомучно опљачкали.

Ти људи треба да сведу рачуне са собом и својом савешћу, ако је имају, пре него што се одваже да деле лекције о томе како се брани достојанство Србије и њени интереси.

У њихово време Србија није имала ни достојанство, нити је бранила своје интересе, већ је на сваком кораку одступала и удовољавала чак и оним захтевима међународне заједнице који јој нису испостављени.

Мера сервилности Бориса Тадића и његовог режима је непоновљива, и то што данас морамо да се за Косово и Метохију боримо са овако ниских полазишних основа јесте искључиво кривица Тадића и његове клике, и њихове срамотне слуганске политике.

Ми смо, без обзира на неравноправне услове у овој дипломатској утакмици, за шта имамо да захвалимо Тадићу, Ђиласу и Јеремићу, успели да издејствујемо 18 повлачења признања самопроглашеног Косова, да спречимо чланство Приштине у бројним међународним организацијама, да потврдимо подршку Русије и Кине нашем државном суверенитету и територијалном интегритету, али и да омекшамо став САД, као најутицајнијег покровитеља Приштине.

Не желим да браним ни себе ни председника Александра Вучића од подлих напада Бориса Тадића, већ само још једном подвлачим истину, које су грађани Србије годинама већ дубоко свесни - Тадић је Србију оставио на ивици понора, а председних Вучић је враћа међу државе достојне поштовања.

Србија и данас плаћа цехове за Тадићеве поразе, кукавичлук и неспособност, али наша одлучност да се боримо против тог погубног наслеђа је толико велика и несаломива да ћемо Тадићеве поразе наставити да претварамо у победе.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА