Саопштења

Ђурић: Нико није дужан да Јеремићу пружа сламку спаса

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 16.07.2020.

 

Марко Ђурић,

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

Јеремићево закукавање због тога што председник Александар Вучић на међународном плану има челични кредибилитет, какав није имао нико из режима којем је припадао и сам Јеремић, сведочи да је једини циљ такозване бојкоташке опозиције наудити Вучићу по сваку цену, чак и по цену штете за Србију.

Тиме је Јеремић раскринкао сопствене лажи о томе да тобоже брине за Србију, а не само за сопствене девизне рачуне у иностранству.

То што Јеремић није смео да изађе на изборе како се не би потврдило колико безначајну подршку ужива, па чак и међу грађанима ненаклоњеним власти, што се могло видети када су му учесници протеста лупали клемпе испред Скупштине Србије, јесте дефинитивни крај једне политичке биографије.

Јеремићеви позиви Европској унији да му помогне да се повампири немају никаквог смисла, јер из европских престоница је и њему и његовим колегама бојкоташима стигло безброј позива да изађу на изборе, уместо што рачунају на то да ће дестабилизацијом и ванинституционалним методама моћи да отму власт.

Нико није дужан да Јеремићу пружа сламку спаса и вади га из ситуације у коју се сам увалио превеликим амбицијама и политичким аматеризмом.

О болесном егоцентризму Вука Јеремића сведочи и то што се он у време интензивирања дијалога о Косову и Метохији уопште и не бави националним темама, већ искључиво повређеном сујетом, јадикујући над својом пропалом политичком каријером.

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка