Саопштења

Ђурић: Велики простор за унапређење економске сарадње Србије и Кубе

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 26.02.2020.

 

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке, Марко Ђурић, састао се данас са амбасадором Републике Кубе у Србији, Густавом Тристом дел Тодом, са којим је разговарао о наставку продубљивања сарадње двеју земаља и партија, на темељима традиционалног пријатељства српског и кубанског народа.

Ђурић је констатовао да је Куба у протеклим деценијама била један од најдоследнијих пријатеља Србије и да су две земље заједнички наступале у борби за поштовање међународног права и принципа суверености држава.

Захваливши још једном Куби на подршци територијалном интегритету и суверенитету наше земље, Ђурић је нагласио да ће кубански народ у Србији и Српској напредној странци, предвођеном Александром Вучићем, наставити да проналази искрене и одане пријатеље.

Саговорници су се сагласили да постоји велики простор за унапређење економске сарадње Србије и Кубе, интензивирањe међупартијског дијалога, као и да размена искустава може бити интензивирана на пољима образовања, пољопривреде, медицине, културе и у многим другим областима.

Србија и Куба наставиће, како је закључено, да се заједничким снагама боре у међународним организацијама и институцијама за свет једнаких, у којем ће мале државе и народи имати сигурну будућност и право на развој и напредак.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА