Саопштења

Ј. Јоксимовић учествовала на Извршном састанку ИДУ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 29.07.2020.

 

Интернационални секретар Српске напредне странке (СНС) и министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић учествовала је данас на Извршном састанку Међународне демократске уније (ИДУ) организованом путем видеоконференцијске везе.

Током данашњег састанка глобалне алијансе која окупља 73 странке десног центра и конзервативаца из 63 државе света, разговарало се о актуелним дешавањима у свету, с посебним освртом на борбу против ширења Ковид-19 и ублажавања негативних последица изазваних пандемијом, као и о предстојећим активностима ИДУ-а у новонасталим околностима.

Радни део Извршног састанка на којем је било речи о актуелним дешавањима у државама сестринских партија, Јоксимовић је искористила да представи активности СНС-а у претходном периоду. Информисала је председника ИДУ-а Харпера - некадашњег премијера Канаде, чланове председништва ИДУ-а и присутне колеге из сестринских партија, да је СНС на недавно одржаним парламентарним изборима забележила историјску победу од 60,65 одсто што показује да грађани Србије снажно подржавају спроведене реформе, али и даљи наставак развоја наше земље коју предводи председник Александар Вучић. Такође, обавестила је да бојкот који је један део опозиционих партија заговарао није успео с обзиром да је нешто преко 50 одсто грађана Србије изашло на изборе.

Такође, она је обавестила све присутне и да је након двадесет месеци настављен дијалог између Београда и Приштине уз посредовање ЕУ, али и да последње изјаве које долазе из Приштине нису добар сигнал. Београд остаје отворен за наставак дијалога уз посредовање ЕУ и очекује да дијалог доведе до спровођења до сада постигнутих договора и налажења компромисног и одрживог решења.

Јоксимовић је нагласила да је према извештају Еуростата Србија у првом кварталу 2020. године оставарила највећи привредни раст у Европи од 5 одсто, што још једном показује да је Србија водила одговорну економску политику, тако да и у веома тешким околностима пандемије Ковид-19 успевамо да одржавамо добре макроекономске индикаторе.

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка