Саопштења

Орлић: У Србији више никога не занима шта прича тајкун Драган Ђилас

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 26.07.2020.

 

Владимир Орлић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Да у Србији више никога не занима шта прича окорели тајкун Драган Ђилас, потпуно отуђен и од народа и од државе, јасно је и самом Ђиласу. Он више и не покушава да своју јефтину пропаганду патетичних и провидних лажи, зачињених тек подмуклим блаћењем сопствене земље, продаје било коме у Србији. Овде то више не купује нико. Сада то Ђилас продаје по Европи, а најрадије по хрватским медијима - свакако тамо где заинтересованих купаца за такав шкарт има.

Ту је можда могуће и продати причу како Ђилас, само зато што не чита новине, појма нема ко је све Србији честитао на успешно организованим изборима, на којима су била поштована права грађана, те ко је све изјавио да се радује сарадњи са будућом Владом Србије. Или да, само зато што не гледа телевизију, Ђилас не зна да је излазност на изборима у Србији била већа него у Хрватској. Такве инфантилне реченице могу да прогутају само они који, попут самог Ђиласа, радије бирају да живе у сопственом виртуелном свету, него да се суоче са реалношћу: у којој Александра Вучића у Србији подржава више људи него што у другим државама региона укупно изађе на изборе, а економија Србије бележи највећи раст у читавој Европи.

У тој реалност о Србији се пита народ Србије, а не политички промашаји и штеточине, који способност показују само онда кад треба својим фирмама да набаце приходе тешке 619 милиона евра, док се канџама чврсто држе најважнијих фотеља власти. А за народ су увек били само неспособни и незаинтересовани, јер сопствени народ презиру. И то најбоље показују онда кад тај народ по иностранству олајавају, а државу тог народа клевећу, у духу правих паланачких новобогаташких скоројевића. Јер такви, шта год и колико год препродавали - част и васпитање себи не могу да купе.

Зато можда мисле да могу да купе туђу подршку, а преко ње и власт без избора? Ту страшно греше, и ту је лекцију требало да науче одавно: у Србији се на власт долази искључиво демократским изборима, никада уличним дивљањима, ломљењем костију и паљењем институција као средством уцене, све тешећи се да то све може - уз подршку „споља“. Поред тога што све то нема везе са цивилизацијом, демократијом, Европом, на првом месту - нема везе са Србијом. Поштен и одговоран народ у овој земљи то не прихвата, и баш зато ситне душе без скрупула попут Драгана Ђиласа никакву подршку овде немају. И још страшно греше у својим срамним плановима јер је - Александра Вучића немогуће уцењивати, баш као што је немогуће понижавати данашњу Србију. Једно зависи од другог. Да је Вучић другачији, ни Србија не би данас била неупоредиво снажнија и успешнија него што је била у мрачно време ђиласовских жутих авети. И све то народ овде одлично зна, па баш зато данас са апсолутном већином у Србији побеђује политика Александра Вучића. Јер само тако побеђује - Србија.

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка