Саопштења

Орлић: За титулу највећег лажова упустили су се Мариника Тепић и Борис Тадић

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 08.08.2020.

 

Владимир Орлић

члан Председништва Српске напредне странке

 

У маленој бари тајкунско - лоповског бившег режима одвија се ових дана прави мини дуел. У међусобно такмичење за титулу највећег лажова међу друштвом у жабокречини, оног ко ће бити убедљиво најсмешнији у муцавим покушајима да пориче и лажира њихове сопствене одлуке о извозу наоружања, упустили су се Мариника Тепић и Борис Тадић.

И влада заиста мртва трка међу двоје пајаца, тешко је рећи ко је од њих тренутно смешнији. Да ли Тадић, који признаје да је његова Влада дозволила извоз оружја у Азербејџан, а две године касније и  у Јерменију, али се вајка да је то било "само пар недеља пре краја мандата". Или можда Тепић, која сматра да је њихов режим био "доведен пред свршен чин", чим је неко склопио уговор, па су просто морали да тај извоз дозволе, јадни они. Док обоје у глас безумно запомажу "Али, за те наше одлуке је крив Вучић!" - цела Србија се смеје. А свет у неверици само одмахује главом, гледајући какве су креатуре некада водиле нашу земљу. И интелектуалне, али и моралне, очигледно кивне што су започели извоз који нису реализовали само зато што су - остали без власти. И за то остајање без фотеља им је пре свега крив Вучић. Зато га проклињу и криве и за све остало, па чак и за оно што су сами потписивали.

Тешко је предвидети исход овог неизвесног дуела. Да ли ће Мариника успети да убеди остатак баре да је највећи "стручњак" за наоружање и кокошке умешане у организовани криминал? Или ће Тадић успети у напорима да постане већа Мариника од Маринике? Утврдићемо у наредним епизодама ове напете сапунице.

Извесно је, међутим, да ће све своје епизоде овај петпарачки двојац, скупа са остатком тајкунско - лоповског картела ком припадају, провести далеко од власти. Јер народ не жели штеточине и лажове, ма колико били смешни. Озбиљност и рад се данас цене, и зато побеђује Александар Вучић, који остаје непробојна препрека за амбиције маргиналаца из политичке мочваре. Оне која временом све више пресушује, негде дубоко на маргини, где јој је и место - одлуком народа.

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка