Саопштења

Орлић: Заиста је дирљиво када се неко попут Балше Божовића огласи и "забрине" за Скупштину

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 23.04.2020.

 

Владимир Орлић

члан Председништва Српске напредне странке

 

Заиста је дирљиво када се неко попут Балше Божовића огласи и „забрине“ за Скупштину. Кад народни посланик који није у Скупштину ногом крочио скоро две године почне од напрасне „бриге“ да тумара од медија до медија и објашњава како Скупштина мора да заседа, „може и на другом месту“, јер ће без тога „бити избрисана“ и – „умреће“. Просто да човек заплаче док то чита. Али не од туге, већ од глупости која избија из сваке Божовићеве реченице.

Колико људи попут њега заиста маре за Скупштину показали су тиме што се тог места нису ни сетили две године уопште, већ су га „бојкотовали“, а подизали сваког месеца око 100 хиљада динара за чист нерад. Додуше, ни пре „бојкота“ нису били ништа редовнији у својим обавезама, само се нису тиме још и јавно хвалили. И тад су узимали 100 хиљада динара месечно за дангубљење, али у тишини. Божовић први међу њима. А последње две године то раде уз селфи и капућино. И, сад му се – баш „ради“? Како да не. То је понашање по систему „правим се луд“, како Божовићу и сличнима ових дана поручује и Драгољуб Мићуновић. А ако му се заиста ради: имаће прилику већ за који дан, заседаће Скупштина. И сви знају да Божовића – ни тада неће бити тамо. Јер тај згубидан просто нема тамо шта да каже, нити има храбрости да за говорницу уопште стане, и то не зависи од места на ком се седница одржава. То зависи од људских квалитета, у које не спада Божовићева потреба да се рекламира по медијима, а на то се своди сва његова лажна и усиљена „брига“ за парламент. Других квалитета код Божовића просто – нема. То најбоље зна он сам. Схватио је то у репликама током овог сазива у којима се показало колико је празан, необразован и неспособан за посланика. Зато га Скупштина неће ни видети више. А неће имати ни коме да недостаје. Такви заговорници паљења Скупштине и пустошења њеног историјског и културног блага, да су се питали, постарали би се да нам Скупштина умре још пре 20 година. Зато нек се врате свом несу и капућину, а о Скупштини има ко да брине.

Да глупост буде комплетна, Божовић још и нариче како је отворио и-мејл адресу пре 5 дана, и сада се тамо „бави“ послом народног посланика. За 100 хиљада месечно народних пара, и даље, наравно. Реално, то и јесте „једини контакт“ који Божовић и слични имају са Скупштином. Те паре које узимају за гледање у плафон и то глупирање по интернету. Божовић је, заиста, цео овај сазив – онлајн. Али, није народни посланик. Пре је онлајн друштвени паразит и јалова дангуба.

Која себи даје још за право да води кампање против Кризног штаба и лекара који се боре за животе свих грађана Србије даноноћно, оптужујући их да „“конференције за медије користе за промоцију владајуће странке“. И, као да је то мало, поручује: он ће сад, уместо тих лекара, народ да „едукује“ преко свог и-мејла. Насмејао би се човек на ове речи и неуког Божовића у намери да било кога „едукује“, да нису просто – одвратне. Вређати професионалце који су штитили животе свих, па и Божовићев, може само умишљени и незахвални клипан без икакве свести о себи и свету. А Божовић је показао одавно да се у тај опис савршено уклапа. И зашто уопште брине за туђе странке? Зато што се у својој више не пита ни колико портир на улазу? Па се сад „сетио“ и Бориса Тадића, и упутио му пар комплимената ових дана? Узалуд. Ни у странци од два и по човека – Божовића напросто не желе. И то би успео својим присуством само додатно да сроза.

Па кад још и гласно булазни о „нестручним кадровима“ због којих данас „бројимо жртве“, нека Божовић захваљује сваког дана Богу што се на челу Србије овог пролећа нашао баш Александар Вучић и Влада коју предводи Српска напредна странка. Захваљујући томе Србија се показала кадром да заштити своје грађане боље него неке од најразвијених држава света, у трци са најмоћнијима обезбедила и заштитна средства и респираторе, покренула сопствену производњу лекова. На шта би личила ова земља да су се на њеном челу нашли тутубани попут Божовића који струку уопште немају, нека се пита Божовић.  И нека искористи време између сликања селфија и сркања капућина бар да научи нешто да ради. Мораће, по први пут у свом животу. За почетак, нека научи да броји. Навикло је то да броји само милионе народног новца, и то на озбиљно заокруживање, док се преливају у џепове њихове страначке фамилије, па се оно основно заборавило. А после наредних избора неће више бити 100 хиљада месечно Божовићу за скупљање лајкова, дремеж и ћевапчиће. Мораће да ради, мораће да броји. То је његова највећа брига, сразмерна „калибру“ Божовића и сличних.  А Србијом ће да се баве Александар Вучић и СНС, вољом народа ком је одавно мука од жутих лопова и њихових саморекламерских лупетања.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА