Саопштења

Петковић: Куртијева једина намера да изазове провокације и нестабилност

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 07.09.2022.

 

др Петар Петковић

директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије

 

О успешности посете Ане Брнабић нашој јужној покрајини најбоље сведочи чињеница да је брже боље, већ сутрадан, Аљбин Курти потрчао да се слика на северу Косова и Метохије.

Само што је Ану Брнабић са одушевљењем дочекало више хиљада Срба, док је Курти кришом и тајно морао да се шуња севером наше покрајине, да га случајно неки Србин не сретне, а једини који су га дочекали јесу припадници Росу.

И то најбоље говори колико Курти нема шта да тражи на северу покрајине и да је његова једина намера да изазове тензије, провокације и нестабилност, уз опсесивну жељу да се снима за друштвене мреже.

Нема сумње да је Курти добро запамтио како му је српски народ недвосмислено показао да нема шта да тражи на северу Косова и Метохије када је последњи пут јавно покушао да крочи у неку српску средину. Зато сада мора да се прикрада и "храбро" снима, да убеди себе да је заиста био на северу.

Добро је да је Курти детаљно гледао посету председнице Владе Србије Косовској Митровици, Звечану и Лепосавићу јер је могао да научи како се шаљу поруке мира, демократије и стабилности и кога Срби једино прихватају за свог премијера.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА