Вести

Бићу председник свих грађана

Он је нагаласио да је председник онај који први брани Устав и не сме да га крши.

Актуелна власт је, према његовим речима, у "мандату на измаку" отпустила 600 судија и 200 тужилаца.

Николић је нагласио да ће коалиција окупљена око СНС, уколико дође на власт после избора, тим судијама и тужиоцима дати задатак да за кратко време испитају све сумњиве приватизације у Србији и грађанима поднесу извештај.

Кандидат СНС за председника Србије је истакао да када говори о Србији која иде ка Европској унији, он говори о уређеној држави, додајући да жели Србију у ЕУ, ако је могуће и ако њу жели та заједница.

"Ако нас Европска унија не жели, они ће нам рећи да се одрекнемо Косова и Метохије, а ми ћемо њима рећи не дамо и довиђења. Сарађиваћемо и убудуће, јер нам требају инвестиције, технологија да градимо фабрике које ће производити за руско и остала тржишта", рекао је он.

Николић је позвао грађане који су од актуелне власти у Србији добили посао и раније обећаних 1.000 евра да гласају за ДС и њене коалиционе партнере, а све остале обесправљене, којих је, како тврди, више од пет милиона, да "подигну главе, усправе се и гласасју за напредњаке".

Грађанима Куле обратила се и потпредседница Покрета снага Србије Миланка Карић која сматра да је актуелна власт имала катастрофалне резулате, нагласивши да коалиција "Покренимо Србију" неће дозволити актуленој власти да "докрајчи земљу".

Кандидат СНС за председника Владе Војводине Игор Мировић нагласио је да се више никада "не сме дозволити политика која ће свађати Војводину и Србију", додајући да Војводина мора да има своја права, али и обавезе, односно "да не буде камен око врата Србији".

Он је нагласио да ће коалиција "Покренимо Србију", ако освоји власт, обезбедити многе заједничке пројекте Војводине и Србије у свим областима.