Вести

Брнабић: Београд у Паризу представљен пред 185 земаља света

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изразила је задовољство представљањем потенцијала Србије и Београда у Паризу пред делегатима из 185 земаља поводом кандидатуре Србије за одржавање изложбе EXPO 2027, и позитивном реакцијом многих од њих.

"Неки нису знали много о Србији, многи су се одушевили, многи су рекли да ће нас подржати, а они који немају право гласа јер су овде као представници привреде, рекли су да ће преко друштвених мрежа промовисати Београд и Србију", рекла је Брнабић за Танјуг.

Ако победимо, додала је, светску изложбу не доводимо само у Београд и Србију, већ и на Балкан, и то би било први пут да се светска изложба одржи на Балкану.

"Зато дајемо све од себе и имамо јако лепу подршку од земаља из региона", навела је Брнабић.

Брнабић је навела да је вечерас у Паризу организован изузетно важан догађај, чији је била домаћин заједно са супругом председника Србије Тамаром Вучић, на којем су представљени сви потенцијали Београда и Србије, у оквиру кандидатуре за светску изложбу EXPO 2027.

"Представили смо нашу земљу, и неке од наших најбољих уметника, глумаца, вајара, сликара, музичара, и све што Београд треба да понуди, чак су ту били и мали програмери из школе у Руском Крстуру који су показали тај део креативне и иновативне Србије", рекла је Брнабић и нагласила да је наш цео тим дао све од себе.

Важно је, како каже, да смо представили Србију у Паризу делегатима из скоро свих земаља и показали им потенцијале и лепоте Србије.

"Вечерас је био само финални догађај, на овоме радимо годину дана, министар Синиша Мали имао је важну презентацију. Београд и Србију смо представили делегатима из 185 земаља света", рекла је Брнабић.

На питање које су предности Београда и Србије у односу на друге, Брнабић је рекла да је толико предности и да не може бити објективна.

"Нисам објективна, али мислим да је Београд град који има потпуно нове ствари да понуди, пре свега у смислу инветивности, креативности, тог креативног духа, креативних индустрија, огроман број врсних светских уметника, на Балкану смо који је сам по себи уникатан и прелеп и на сваки начин презанимљив", рекла је Брнабић.

 

 

Извор: Танјуг