Вести

Брнабић: Добра сарадња Владе Србије са Саветом Европе

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са комесарком Савета Европе за људска права Дуњом Мијатовић.

У отвореном разговору истакнута је добра сарадња и значај сталне комуникације Владе Србије са Саветом Европе о свим важним темама.

Брнабић и Мијатовић су разговарале о питањима слободе изражавања и окупљања.

Брнабић је упознала комесарку Савета Европе са свиме што институције предузимају у случајевима угрожавања безбедности новинара.

Председница Владе је рекла да су претње и физички напади на новинаре црвена линија, док је комесарка Дуња Мијатовић истакла изузетну важност завршетка актуелних судских процеса који се воде у случајевима убистава новинара, а пре свега случај убијеног новинара Славка Ћурувије.

Брнабић је истакла да су она лично и Влада Србије посвећени сталном дијалогу са организацијама цивилног друштва, пре свега са чланицама Националног конвента о Европској унији о свим темама.

Министарство унутрашњих послова одржава редовне састанке са представницима Конвента у вези са Нацртом закона о унутрашњим пословима.

Брнабић и Мијатовић такође су разговарале о актуелним питањима људских и мањинских права, уз оцену да је сарадња са организацијама цивилног друштва и међународним партнерима важна за јачање целог друштва.

 

 

 

 

Извор: Танјуг