Вести

Брнабић: Кина спасавала послове, сада спасава животе у Србији

Подршка Кине спасавала је раније послове у Србији, а данас подршка Кине спасава животе, изјавила је председница Владе Републике Србије Ана Брнабић за кинеску телевизију "China Global Television Network" (CGTN) и најавила да ће иницирати подизање споменика пријатељству две земље.

Брнабић је истакла да је, у тренутку када је у Србији потврђен први случај корона вируса, кинеска амбасада била прва која се обратила српским властима и понудила помоћ.

"Челично партнерство између Србије и Кине", као и чињеница да је Кина "била прва земља која се борила и победила корона вирус" означили су, рекла је премијерка, Пекинг као "природног партнера" Београда, када је дошло време да се затражи помоћ.

Брнабић је додала да има намеру да подигне споменик посвећен челичном пријатељству између две земље, када се криза због пандемије корона вируса оконча.

"Толико нама значи партнерство са Народном Ррепубликом Кином", рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла и да Србију очекују две најтеже, две кључне недеље у борби са пандемијом КОВИД 19.

"Знамо да ћемо вирус сузбити", нагласила је Брнабић.

Премијерка је истакла да без икакве сумње очекује да ће криза због пандемије корона вируса задати озбиљан ударац српској економији, али је додала да је српска Влада за то спремна и да се нада да ће се српска економија брзо опоравити.

"Већ смо изузетно фокусирани на финансијски пакет подршке нашој економији и нашем пословању", рекла је премијерка.

Брнабић је додала да се нада да ће, уз партнерство, синергију и подршку кинеских компанија, које су међу кључним партнерима у инфраструктурном развоју Србије, наша земља успети да врло ефикасно опорави своју економију.

 

 

 

Извор: Танјуг