Вести

Брнабић: "Microsoft" снажан партнер државе у области дигитализације

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са генералном менаџерком "Microsoft Multi-Country" регије за средњу и источну Европу Мишел Симонс.

Састанку су присуствовали и представници компаније "Microsoft", на челу са директором "Microsoft Србија" Миланом Госпићем.

Брнабић је том приликом истакла да је сарадња Владе са овом компанијом изузетно важна, имајући у виду стратешке приоритете Владе у вези са дигитализацијом, јачањем свеукупног ИКТ сектора и посебно унапређењем електронске управе.

Премијерка је исказала захвалност компанији "Microsoft" која доводи људе из целог света да раде у Србији.

Уговор са компанијом "Microsoft" је први "Government" уговор који је Република Србија склопила са неком ИТ компанијом, још сад већ давне 2001. године. Једна од највећих предности сарадње је и постојање локалне "Microsoft" канцеларије у Србији, која има изузетну сарадњу са Канцеларијом за ИТ и еУправу.

На састанку се разговарало о томе на који начин ова компанија може да искористи капацитете Државног дата центра у Крагујевцу.

Као посебно важне области за наставак сарадње у наредном периоду истакнуте су образовање и здравство, те могућност да ова компанија подржи развој БИО4 кампуса за биотехнологију, биомедицину, биоинформатика и биодиверзитет у Београду.

Разговарало се такође и о будућој сарадњи у области вештачке интелигенције, пре свега на пројектима са Институтом за вештачку интелигенцију.

 

 

 

Извор: Танјуг