Вести

Брнабић: Најоштрије осуђујем монструозне претње Срђана Нога

Најоштрије осуђујем монструозне претње које је Срђан Ного упутио председнику Србије Александру Вучићу и његовој породици, саопштила је председница Владе Републике Србије и чланица Председништва Српске напредне странке Ана Брнабић.

Брнабић је истакла и да очекује реакцију надлежних институција.

Захтевам и очекујем од свих надлежних институција, од тела надлежних за надзор над медијским садржајем, преко тужилаштва и свих других институција - да хитно реагују у складу са законом и својим овлашћењима и дужностима.

Реч је о човеку који се дичио ношењем вешала на Теразијама, претио смрћу и раније, пре само пар месеци носио импровизовану пушку испред Народне скупштине, а што је све само делић широког опуса овог политички несрећног човека. Пошто ни у једном таквом ранијем случају није било адекватне реакције, данас овај талац сопственог лудила иде корак даље и отворено, и без икакве задршке, прети читавој једној породици, наводи Брнабић.

Премијерка додаје да овакве претње као друштво то не смемо да игноришемо.

Управо је недостатак реакције на претходне претње послужио као охрабрење да прети монструозније и безобзирније него икада. Последњи је тренутак да повучемо линију шта је дозвољено, а шта није дозвољено у слободном демократском друштву. Није дозвољено претити убиством, а посебно читавим породицама, и нико нема право да то чини. То право мора да важи за све без изузетка.

Ово не говорим као председница Владе, ни као чланица Српске напредне странке, већ као особа, људско биће, свесна да овако нешто није допуштено ни у једном цивилизованом друштву. Обавеза свих нас, без обзира на политичку припадност, друштвени статус, пол, узраст или било шта друго, јесте да се према овоме одредимо. Зато очекујем и од свих актера на политичкој сцени да се одреде према ономе што је учинио Срђан Ного без обзира на којем делу политичког спектра се налазе, јер изостанак реакције није ништа друго него подршка овом антицивилизацијском чину. Коначно, очекујем и да надлежне здравствене институције у мери у којој је то могуће помогну господину Ногу јер је више него очигледно да му је та помоћ преко потребна, рекла је Брнабић.

 

 

 

Извор: Танјуг