Вести

Брнабић: НАЛЕД је поуздан, сигуран и трајан партнер Владе Србије

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић рекла је да је Влада Србије заједно са НАЛЕД-ом покренула многе тешке реформе и поручила да је НАЛЕД поуздан, сигуран и трајан партнер Владе.

Брнабић је у видео поруци на свечаном затварању 14. годишње Скупштине НАЛЕД-а, која је одржана онлајн под слоганом "Заједно чинимо разлику", захвалила НАЛЕД-у на још једној годишњој скупштини и на свему што су заједно са Владом урадили у протекле четири године.

"Заједно смо покренули многе реформе, тешке реформе, многе од тих реформи још трају и биће потребно време да се приведу крају и да се заврше као што то обично бива са озбљним реформама", рекла је Брнабић.

Захвалила је НАЛЕД-у на заједничком раду у области промоције Србије, унапређењу пословања у Србији, позицији Србије на Дуинг бизнис листи Светске банке и увођењу електронске управе у Србији.

"Заједно смо помогли грађанима Србије и привреди да се снађе кроз лавиринте државне управе и администрације и да држава заиста крене да постаје прави сервис грађанима и привреди, уместо тога да су грађани и привреда курири својој држави", напоменула је Брнабић.

Брнабић је захвалила и на свему што је заједнички урађено да се ојача позиција младих у Србији кроз реформу запошљавања и кроз олакшавање почињања пословања кроз пројекат "Стартуј легално".

"Хвала за све оно што смо урадили у реформи катастра која је једна од најдуже очекиваних и најкомплекснијих реформи, упису права својине и непокретности, реформи сезонског запошљавања и много других ствари на којима смо радили претходне четири године", рекла је Брнабић.

Нагласила је да велики број ових реформи, многи резултати рада Владе и многи постигнути успеси не би били могући да НАЛЕД није био уз Владу Србије.

"Драго ми је што смо као одговорна влада са нашим партнерима из НАЛЕД-а у областима у којима смо заједно радили трасирали пут за следећу владу. Завршили смо и усвојен је акциони план за даљу имплементацију електронске управе, радимо даље на имплементацији акционог плана борбе против сиве економије која јесте једна од области у којој смо можда и највише радили", рекла је Брнабић и пожелела НАЛЕД-у све најбоље.

 

 

Извор: Танјуг