Вести

Брнабић: Наставак подршке Аустрије евроинтеграцијама Србије

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са савезним министром за европске и међународне послове Републике Аустрије Александером Шаленбергом о билатералним и економским односима, сарадњи у региону и евроинтеграцијама Србије.

Састанку са аустријским министром присуствовала је и министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Брнабић је исказала захвалност Аустрији на континуираној подршци европском путу Западног Балкана, истичући да је Србија чврсто опредељена за наставак реформског процеса и истовремено чвршћу сарадњу унутар региона.

Према њеним речима, сарадња у региону представља један од кључних приоритета ове владе и Србија улаже велике напоре на регионалном умрежавању, како би омогућила већу конкурентност наше привреде и већу атрактивност региона за привлачење инвестиција, што као резултат утиче на повећање животног стандарда свих грађана.

Брнабић је истакла да Аустрија представља и изузетно важног привредног и трговинског партнера и једног од највећих страних инвеститора у Србији.

Брнабић је оценила да реформе које Србија спроводи представљају улог и за интензивирање економске сарадње у будућности са нашим партнерима и долазак нових аустријских компанија на српско тржиште.

Шаленберг је, оцењујући веома позитивно економски раст Србије у протеклом периоду, рекао да постоји интересовање за интензивирање економске сарадње и сарадње у области енергетике, нарочито у области обновљивих извора енергије.

Брнабић је оценила да ће питање енергетике бити једно од кључних питања за будућу српску владу и један од највећих изазова европске заједнице, и у том светлу истакла значај сарадње са нашим партнерима, од којих Аустрија заузима значајно место.

 

 

 

Извор: Танјуг