Вести

Брнабић: Парк "Михајло Пупин" од стратешког је значаја за земљу

Пројекат изградње индустријског парка "Михајло Пупин" у Београду од стратешког је значаја за Србију и отвориће врата домаћим и страним стручњацима из ИКТ индустрије, као и стартап иновационим компанијама, поручила је председница Владе Републике Србије Ана Брнабић.

Брнабић је учествовала на вебинару посвећеном промоцији Индустријског парка "Михајло Пупин", који су организовали Привредна комора Србије и кинеска грађевинска компанија "C hina Road & Bridge Corporation" (ЦРБЦ).

Брнабић је истакла да је изградња парка још једна карика у ланцу свеобухватног челичног пријатељства Србије и Кине.

"Компанију ЦРБЦ смо препознали као партнера који је поуздан, брз и ефикасан и на кога можемо да се ослонимо, због чега смо поносни", истакла је премијерка.

Брнабић је указала да је, поред стратешке сарадње са кинеским компанијама, које ће добити прилику да шире пословање, отварају истраживачко-развојне центре у Србији и преносе своје знање из области иновација, од изузетне важности и то што ће отварање индустријског парка допринети трансформацији српске економије, модернизацији и пре свега, останку младих стручњака у земљи.

"Заинтересовани смо да што пре кренемо у изградњу Индустријског парка ''Михајло Пупин'' и потпишемо уговоре са његовим будућим становницима", рекла је Брнабић.

Премијерка је навела да се Србија труди да у економији и спољној политици успешно држи отворена врата према свету, јер се показала као једна од ретких земаља у којима се Исток и Запад успешно срећу.

 

 

 

Извор: Танјуг