Вести

Брнабић: Повлачење признања тзв. Косова показатељ исправне политике

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је да је сигурна да ће у будућности бити још земаља које ће повући признање тзв. Косова и подвукла да се тиме слаби позиција Приштине у жељи да постане члан међународних организација.

Брнабић је за Политику рекла да је, без било какве дилеме, повлачење признања један од најзначајнијих показатеља исправне, доследне и добро планиране политике коју Србија годинама води, а коју је трасирао и коју спроводи председник Александар Вучић.

"То је политика заснована на поштовању међународног права и упркос свим изазовима и притисцима којима су многе земље изложене да признају тзв. државу Косово, све више је оних који не могу да игноришу чињеницу да су право, правда и сви аргументи апсолутно на нашој страни", рекла је Брнабић.

Како је подвукла, то је политика у којој се добро промишља и анализира сваки потез "и политика због које вас поштују и они који се с вама не слажу".

"Сигурна сам да ће у будућности бити још више земаља које ће повући признање, што свеукупно слаби позицију Приштине у жељи да постане члан међународних организација", поручила је Брнабић.

 

 

 

Извор: Танјуг