Вести

Брнабић позвала Јапан да инвестира у иновативне фирме у Србији

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић данас је у разговору, на онлајн састанку с гувернером Јапанске банке за међународну сарадњу Тадаши Маедом, указала на могућност инвестирања у иновативна предузећа у Србији и подршку њиховом даљем развоју.

Како је рекла, то би могло бити учињено по угледу на модел какав је Јапанска банка за међународну сарадњу већ изградила својим инвестицијама у балтичкој регији.

Брнабић је, такође, истакла важност добрих политичких и економских односа с Јапаном и посебно указала на значај недавно потписаног међусобног уговора о избегавању двоструког опорезивања.

Договорен је наставак разговора на техничком нивоу, како би се што пре видео резултат разговора на високом нивоу и како би се подржале како српске, тако и јапанске компаније.

То је био трећи састанак Брнабић с гувернером Маедом. Први је био приликом посете премијерке Србије Јапану прошле године, а други су се срели на прошлогодишњем Светском економском форуму у Давосу.

Брнабић је на крају још једном исказала задовољство свеукупним односима са Јапаном који су временом све бољи, а чему су у многоме допринеле посете Србији премијера Шинза Абеа и министра иностраних послова Јапана Таро Кона.

Премијерка је састанак закључила изразом посебне захвалности Јапану на донацији медицинске опреме и лекова Србији током пандемије корона вируса.

 

 

 

Извор: Танјуг