Вести

Брнабић: Србија може да рачуна на подршку Француске

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се са члановима Групе пријатељства Француска-Западни Балкан у Сенату Републике Француске, коју је предводила председница те групе сенаторка Марта де Сидрак.

Брнабић је истакла да су билатерални односи Србије и Француске у последњих неколико година подигнути на виши ниво и да је наша земља чврсто опредељена за даље унапређење свеукупних политичких и економских односа, традиционално партнерство и пријатељство двеју земаља.

Председница Владе је изразила захвалност на подршци коју Француска пружа европским интеграцијама Србије и региона Западног Балкана.

Брнабић је поручила да је процес европских интеграција приоритет за нашу земљу јер значи мир, стабилност и просперитет за читав регион.

Према њеним речима, Србија је прва прихватила нову методологију Европске уније и активно ради на томе да током словеначког председавања буду отворена два кластера.

Премијерка је указала на то да је Француска један од најзначајнијих економских партнера Србије, посебно истакавши јавно-приватно партнерство као добар модел заједничке сарадње.

Брнабић је као примере навела сарадњу са француским компанијама на пројектима изградње новог центра за управљање отпадом у Винчи и концесије за Аеродром "Никола Тесла", као и пројекат изградње београдског метроа.

 

 

 

Извор: Танјуг