Вести

Брнабић: Српска економија све више окренута ИТ сектору

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић је са председником Одбора за спољне послове Бундестага Михаелом Ротом, разговарала о билатералним политичким и економским односима Србије и Немачке, европском путу Србије и о владавини права.

Брнабић је нагласила да партнерство двеју земаља из године у годину све више напредује, што потврђује и чињеница да је Немачка број један трговински партнер Србије.

Брнабић је истакла да је Немачка водећи партнер и у размени услуга, пре свега у области информационих технологија.

Брнабић је рекла да је српска економија све више окренута ИТ сектору и да изузетно ценимо чињеницу да велике немачке компаније у Србији отварају све више своје центре за истраживање и развој.

Као пример навела је фирму Континентал, која је у Новом Саду отворила и свој развојно-истраживачки центар, што је од круцијалног значаја за нашу привреду.

Брнабић је нагласила да је прилив немачких страних директних инвестиција значајан, имајући у виду да компаније из те земље запошљавају приближно 80.000 радника у Србији.

Брнабић је истакла да приоритет спољне политике Србије представља чланство у ЕУ, што подразумева и наставак спровођења реформи, у првом реду због бољег и квалитетнијег живота грађана Србије.

Као пример навела је уставне реформе које су усвојене прошле године, што је пратило усвајање правосудних закона у Народној скупштини прошлог месеца, а што би све заједно требало да допринесе независнијем и ефикаснијем правосуђу.

 

 

 

Извор: Танјуг