Вести

Брнабић: Захвалност USAID-у на помоћи реформама у Србији

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са администраторком Америчке агенције за међународни развој (USAID) Самантом Пауер, којој је исказала захвалност на помоћи те агенције од 2001. године, која је омогућила значајне реформе у српском друштву и привреди.

Брнабић је у јучерашњем разговору нагласила да Србија будућност види пре свега у областима технологије, иновација и вештачке интелигенције, и додала да су ове области кључне за одржив развој и стабилну економију и могу чинити значајан удео у расту бруто домаћег производа.

Брнабић је подвукла да Влада изузетно цени конкретне резултате постигнуте кроз сарадњу са USAID-ом, као и да посебно вреднује спремност ове агенције да допринесе даљој трансформацији у областима информационих технологија и енергетске ефикасности.

Брнабић је поручила да је Србија чврсто опредељена за унапређење сарадње са САД вођена све већим приливом инвестиција америчких компанија, растућом трговинском разменом роба и услуга и традиционално значајном финансијском подршком кроз различите програме развојне помоћи, уз напомену да су САД наш највећи партнер у извозу услуга.

Пауер је истакла спремност USAID да настави са успешном сарадњом коју остварује са Србијом, и истовремено позитивно оценила досадашње резултате који су постигнути ангажманом ове агенције.

Она је уједно пренела подршку Сједињених Америчких Држава домаћим реформским процесима и европском путу Србије.

 

 

 

Извор: Танјуг