Вести

Чучковић: Реконструисана инфраструктура за заштиту од поплава

Завршени су радови на реконструкцији инфраструктуре за заштиту од поплава у Градској општини Обреновац. Ови радови су изведени у оквиру пројекта "Реконструкција инфраструктуре за заштиту од поплава", вредног 19.5 милиона евра, који су финансирале Европска унија и Република Аустрија, а спроводи Аустријска развојна агенција.

У оквиру пројекта реконструисан је канал Купинац чија намена је одвођење вишка површинске воде са подручја Обреновца и пумпна станица Забрешке ливаде, једна од шест пумпних станица које су реконструисане средствима Европске уније.

Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац је нагласио да је Европска унија највећи донатор у Обреновцу.

"То грађани Обреновца добро знају јер је свако у својој кући имао једну врсту помоћи од Европске уније. Такође, желим да се захвалим и Аустријској држави на овoј значајној донацији и уређењу нашег канала. Посебно екселенцији који је и у почетку био са нама, пратио са свoјим тимом радове. Морам да напоменем и да смо ми испунили наше обећање и да ћемо за неколико дана почети да градимо бициклистичку трим стазу уз сам канал и 120 паркинг места како би цео тај простор био уређен и леп", рекао је Чучковић.

"Поред тога што смо свесни да Обреновац не би постојао да није било помоћи Европске уније у областима образовања, културе, привреде и пољопривреде, морам да кажем да сам јако срећан што Ваш темпо присуства на нашем простору кроз нашу даљу заштиту од поплава је и овај данашњи догађај овде и још једном у име свих грађана Обреновца велико хвала", поручио је Чучковић.

 

 

Извор: Танјуг