Вести

Ђорђевић: Неистине "HRW" о стању у установама социјалне заштите

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, оценио је да је организација за заштиту права особа са инвалидитетом и људских права "Human Rights Watch" изнела низ неистина о стању у установама социјалне заштите у Србији.

"Из писма се може закључити да је реч о тенденциозном низу лажи, који је објављен у жељи да се наруши углед Србије и у негативном контексту представи систем социјалне заштите", навео је Ђорђевић након што су поједини медији објавили отворено писмо "HRW“ у коме се, како додаје, износе нетачне информације у вези са епидемиолошком ситуацијом у установама социјалне заштите, с акцентом на установе у којима бораве деца и одрасле особе са инвалидитетом.

Ђорђевић додаје да се на сајту Министарства свакодневно објављују ажурирани подаци о броју заражених и излечених корисника и запослених у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих.

Уз то наведене су и све мере које Министарство и Влада предузимају у циљу заштите корисника, рекао је Ђорђевић.

Kако је истакао Ђорђевић, организација "HRW" на тај начин обмањује јавност.

"Ништа се не скрива, напротив, све је транспаренто са циљем да се јавност правовремено информише и на тај начин укаже колико је важна одговорност сваког појединца како би се спречило ширење вируса КОВИД-19, али и како би грађани знали шта радимо по том питању", навео је Ђорђевић.

Према његовим речима, чак је и "HRW“ добила одговоре на постављена питања, о чему постоје и докази који ће, како додаје, бити објављени на сајту.

"Такође на конференцијама за медије Kризног штаба које се одржавају сваког дана објављују се подаци и одговара на питања“, навео је Ђорђевић.

 

 

Извор: Танјуг