Вести

Ђорђевић: У домовима за старе мораће више да се ради на превентиви

Лиценцирање домова за старе биће промењено, а сви који желе да се баве тим послом мораће више да раде на превентиви, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић.

Ђорђевић је нагласио и да казнена политика за оне који направе пропусте мора бити строжија, а да ће одговорним лицима, осим што ће бити прекршајно и кривично гоњени, бити одузимане и лиценце.

"Свакако ће након епидемије вируса корона бити много промена. Неко ће да каже да ће оне бити строжије, мислим да ће морати више да се ради на превентиви", рекао је Ђорђевић пред почетак састанка са представницима СЗО и члановима кризног штаба.

Ђорђевић је навео да је систем социјалне заштите брзо реаговао, да су мере уведене недељу дана пре увођења ванредног стања и да првих шест недеља није било заражених у домовима за старе.

Људске грешке се дешавају, а пропустима одговорних у Нишу и Неготину вирус је ушао у старачке домове.

"У Неготину је било смештених корисника који нису били пријављени. Зато мислим да казнена политика мора да буде ригорознија, да се кажњавају такве ствари. Морамо бити спремнији да реагујемо, да одузимамо лиценце, али и оне који направе пропуст у раду и кривично да гонимо", закључио је Ђорђевић.

 

 

 

Извор: Танјуг