Вести

Ђукановић: Хрватска створена на темељима злочина

Гост јутарњег програма Курир телевизије био је Владимир Ђукановић, члан Председништва Српске напредне старнке, који је говорио о хрватској злочиначкој акцији "Олуја".

"Хрватска држава има један озбиљан проблем. Први је тај што да ви да бисте створили државу мора да постоји историја, стваралаштво, култура, а Хрватска то нема. То не постоји. А погледајте Србију и величанствене примере наше историје. Државу су створили на темељима злочина. Код њих је сасвим нормално да се на концертима величају усташки зликовци", рекао је Ђукановић и додао:

"Пева се у славу поглавника, односно Анте Павелића, крволока какав је Љубо Милош, имате певаче који имају стихове, пазите: "то је место Јуретових месара.." и тако даље. Да л сте нормални да то славите? Славите Динка Шакића. Довели сте га да тамо умре, а славите и његову жену Наду Шакић, која је исто зликовце Јуру Гранцетића, Рафаела, све оне најгоре нацистичке битанге које су клале људе", рекао је Ђукановић.

 

Боље да у Скупштини буде расправа, па чак и на ивици неког инцидента, него на улици

Ђукановић је говорио о новом сазиву Народне скупштине, али и о односима између народних посланика.

"Очекујем да ће бити бурних дебата. Суштина парламентаризма и јесте жестока расправа. Боље да у Скупштини буде расправа, па чак и на ивици неког инцидента, него да на улици буде инцидената", рекао је Ђукановић и додао:

"Иначе, кључна расправа се дешава у одборима. Ту су кључне расправе. Пленумска седница је више за јавност. Очекујем бурне дебате, очекујем све и свашта. Свако има право да се бори за своје идеје. Очекујем да ће бити бурно, садржајно", додао је Ђукановић.

 

 

 

Извор: Курир