Вести

Ђукановић: Многи су на седницу дошли потпуно неприпремљени

Члан Председништва Српске напредне странке и народни посланик Владимир Ђукановић, рекао је за Пинк да је први пут доживео, након дуго година, да се у Скупштини гласа против извештаја документа који је везан за КиМ и за ту тематику.

"Сећам се да, док год смо били опозиција, не ретко се нисмо слагали са многим ставовима, али увек када се гласало за КиМ, то смо радили, јер тиме показујемо народно јединство", рекао је Ђукановић.

Како каже, очекивао је много више од опозиције, јер су, додаје, они и тражили ту расправу.

"Председник нема никакву обавезу те врсте, а он два дана није изашао из сале. Његов шеф кабинета такође. Ова господа су излазила и долазила на сат времена, чисто да одрже критике и одлазили су", рекао је Ђукановић.

Истакао је да су потпуно неприпремљени долазили на седницу. Додаје да извештај нису ни прочитали.

"Онакви ликови који су јуче демонстрирали оно што су демонстрирали, ако буду одлучивали у Скупштини Србије неће бити добро", рекао је Ђукановић.

Ђукановић је рекао да је једна од теорија била да се прогласи окупација. Додаје да смо ми сами пристали да дођу те стране трупе тамо.

"А ко је окупатор? Снаге КФОР-а? Хоћете да ратујете са НАТО пактом ? Јесте ви нормални шта предлажете? Згрожен сам таквим недоличним понашањем о оваквој озбиљној теми", рекао је Ђукановић.

Како каже, само за КиМ нису дали никакав предлог, били су, додаје, скроз изван теме.

Ђукановић је рекао да су доживели да се Вучић игра са њима, показао им је, како каже, где им је место и колико су незрели.

"Изузетно су инфериорни у односу на њега, нису се спремили уопште, нису ни прочитали извештај", рекао је Ђукановић, додајући да су галамом покушали да своју инфериорност надоместе.

Срђан Миливојевић је написао да би Андрија и Данило Вучић требали да заврше у шахти као Гадафи, и без срама, додаје, није хтео ни да се извини за такав твит.

"Мисле да могу да лупају шта хоће на друштвеним мрежама. То је нешто што ствара огроман проблем у комуникацији. Раније смо имали људе који су се бавили политиком, били су политичари, а данас то немамо у политици. Само шарлатани, који мисле ако твитују нешто овакво, да су успешни политичари. Боре се искључиво за лајкове", рекао је Ђукановић.

Ђукановић је рекао да се нису трудили да дају неко решење, да понуде нешто, само ватрено закљињање у Косово, испразне фразе, добре, како каже, само за друштвене мреже.

Ђукановић је рекао да је тамо било и пристојног света, паметних људи, али да би били допадљиви на друштвеним мрежама, додаје, морају да буду што екстремнији, ваљда, како каже, да би их народ волео.

"Озбиљни људи то не смеју себи да дозволе", рекао је Ђукановић.

Забринуло ме је, каже Ђукановић, да се након Вучића неће ценити озбиљност у политици, већ само којештарије које су погодне за друштвене мреже.

Како каже, када желите да политику водите кроз демагогију, онда себи допуштате све и свашта као што та господа дозвољавају.

"Нико од њих јуче није дао никакав предлог", рекао је Ђукановић.

 

 

Извор: ТВ Пинк