Вести

Ђукановић: Са издајицама око председника се треба обрачунати

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Ђукановић наводи да се од председника Србије Александра Вучића, упркос свој опасности по његов живот, не може очекивати да седи код куће и да ће Вучић сигурно бити уз свој народ без обзира на информације о атентату.

Ђукановић сматра да ће свакако нешто променити у обезбеђењу председника Србије.

"Немогуће је да је тамо неки Звицер самостално одлучио да изврши атентат на председника Србије. Он би требало у том случају да има озбиљну логистику и чак помоћ људи из система. Е, сад, ко су ти људи из система који би помагали остало је да се види. И да ли има неких људи који обезбеђују председника. Они су мени много битнији него ови са стране. Имате разних служби које желе да се председник Вучић склони јер њима не одговара јака Србија. Али, ако имате издајника, колоквијално речено, у нашим редовима који би урадили тако нешто за страну службу, са њима се треба обрачунати", рекао је Ђукановић.

Нема дилеме да је нека служба морала да умеша прсте и заврбује људе око председника да сарађују на плану за ликвидацију, истиче Ђукановић.

"Они јесу финансијски јако моћни. То долази из једне суседне државе, Црне Горе, која је дуго то гајила. Немам никакве дилеме да они то могу сами да исфинасирају. Али потребна је озбиљна логистика за физичко уклањање председника неке друге државе, нема дилеме да је то морала нека служба да помаже, да има заврбоване људе овде, који би пратили кретњу председника и његове навике. Нека наше службе виде то", истиче Ђукановић.

Ђукановић је додао да му је посебно запарала уши изјава некадашњег лидера ПСГ и председничког кандидата Саше Јанковића да су наше службе "остале затечене" информацијом да се Вучићу спрема ликвидација.

"Мени је било занимљиво оно што је Саша Јанковић написао да су наше службе затечене. То ми је мало онако запарало уши и очи. Нисам сигуран да су биле затечене. Он је човек који је изузетно информисана личност, а то што се неко шали са тим, у било којој држави би таква нека врста исмевања била санкционисана. Ви имате потврду Европола, чак је и једна чланица ЕУ то рекла, а имамо и потврду из Црне Горе. Није ово за завитлавање и Богу хвала што је то тренутно расветљено. Видим да је председница Владе Ана Брнабић рекла да су креатори тога ван наше службе, јер су ко зна где, али нека се прати па ћемо да видимо", рекао је Ђукановић.

Како се у јавности спекулише да је за тај атентат изабран чеченски снајпериста, Ђукановић додаје да, уколико је то тачно, одмах треба да се упали лампица да западне службе имају удела у томе.

"Ми не знамо колики је хонорар и да ли га има. У принципу се ангажују људи који имају богато ратно искуство, а поготово снајперисти. Они не маше своју мету. Ја нисам неко ко има такве информације, али није искључено да је у питању неко ко је био на чеченској страни. Ако је то тако, онда вам се одмах пали лампица да је неко са западне стране радио овакве ствари", истиче Ђукановић.

Јасно је према његовим речима да је неко из наших редова покривао криминалне групе код нас.

"Сва логистика тог нарко-клана треба да буде до краја исечена. Недостају нам инспиратори, они који су то до краја подржавали. Јасно је као дан да је неко покривао криминалне групе код нас. У оптужници пише да је државна секретарка Дијана Хркаловић уклањала неке трагове за мафију. Ко год да је биће адекватно кажњен", истиче Ђукановић.

Додао је да му је давно већ јасно да постоје људи који продају информације о кретању председника и његових најближих опозицији.

"Немогуће да те неке ствари доспевају тако у опозиционе медије. Јасно је да неко из тужилаштва и суда или како год давао тим медијима информације да би се правила кампања. Свакако да ће се трудити да те информације искористе. Мени је већ давно јасно да то постоји", истакао је Ђукановић и додао да је упркос свој опасности јако тешко очекивати од председника Вучића да не изађе међу свој народ.

 

О предстојећим изборима и опозицији

Ђукановић се осврнуо и на сукобе у редовима опозиције око избора заједничког кандидата на председничким изборима.

"Мала бара пуна крокодила, свако мисли да је ту неки газда. Шта ће да раде, ја немам појма, нити нас то интересује. Ми идемо са једном позитивном кампањом. Морам да кажем да су Здравко Понош и Мариника Тепић врло озбиљни кандидати јер озбиљно верују у оно што су радили и онда је јако тешко борити се са људима који верују у онако катастрофалну војску, што смо имали један и по авион који је могао да полети... Човек верује да је све то у реду и јако је тешко сада са њим расправљати о томе. Исто је и за Маринику Тепић. Она верује да су Срби геноцидан народ и да треба поновити неку резолуцију. Понош се још није огласио јер вероватно прави кампању да објасни људима зашто је војска у његово време била таква да је једна формација извиђача била јача од наше војске. Али он верује да је то тако и да је то било добро", рекао је Ђукановић.

Додаје да је грађанима најважније представити позитивну кампању и да ће носиоц листе за Београд бити Александар Шапић.

"Кључно је да ми грађанима кажемо нашу позитивну кампању, а остало ћемо да видимо. Нама је превасходни циљ позитивна кампања, а те њихове пљувачине по Твитеру никога не интересују. Људе занима да ли ће имати већи стандард, а то да ли неког воли или не воли то није никаква вест. Први на листи за Београд биће Александар Шапић, а за остало ћемо да видимо. Мислим да је господин Шапић имао озбиљу подршку међу грађанима. Нашли смо заједнички језик и мислим да би одлично могао да репрезентује нашу листу", истиче Ђукановић.

 

 

Извор: ТВ Курир