Вести

Ђурић: Фашизам и улично насиље у Србији неће победити

Потпредседник Главног одбора СНС, Марко Ђурић, оценио је поводом протеста и нереда испред Скупштине Србије, да фашизам и улично насиље у Србији неће победити.

"Фашизам и насиље неће победити колико год да су агресивни и насилни они који, упркос чињеници да их народ не жели, покушавају да уђу у Скупштину Србије тестерама и моткама и да за туђ рачун дестабилизују Србију у предвечерје кључне фазе наше борбе за Kосово и Метохију", навео је Ђурић.

Ђурић је рекао да су организатори синоћног насилног упада у Скупштину Србије и напада на полицију и "пропали политичари и тајкуни који су били у позадини" свега угрозили на опасан и неодговоран начин здравље људи и показали колико им је мало стало и до Србије и до институција и до суграђана. "Јасно је да та група људи није лице Србије, јер Србија жели напредак и стабилност, као што је и показала на изборима, а не агресију и дестабилизацију, посебно не у тренутку када смо суочени са епидемијом коронавируса и тешким изазовима у вези са Kосовом и Метохијом", навео је Ђурић.

Ђурић је рекао и да упућивање оваквих слика у свет није у интересу Србије и њених грађана, те да у томе треба тражити праве мотиве оних који су изазвали нереде испред Дома Народне скупштине.

"Очекујем да надлежни органи заштите правни поредак и изазиваче синоћних инцидената у центру Београда третирају и процесуирају у складу са законом, јер убедљива и огромна већина пристојних грађана Србије не може и не сме бити талац агресивне мањине", закључио је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг