Вести

Ђурић: Јеремић и његова политика су претња за националну безбедност

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић рекао је да су председник Народне странке Вук Јеремић и његова политика права претња за националну безбедност.

За то не постоји бољи доказ од чињенице да је у Јеремићево време дошло до одвајања Црне Горе од Србије и једностраног проглашења независности Косова.

"Нема веће претње безбедности од десетковања оружаних снага и уништавања сопствених борбених капацитета, што се такође догађало у Јеремићево време. Претња безбедности је и вртоглаво повећање јавног дуга, тајкунизација и подривање економске основе друштва, што је такође била последица Јеремићеве власти", навео је Ђурић.

Ђурић је рекао да је, на срећу, претња од Хезболаха и даље само потенцијална, док су, оцењује, претње које долазе од Јеремићеве политике стварне.

"То препознају сви, и зато му је кредибилитет раван нули чак и код оних који су оштро против садашње власти. Њему је очито криво што Србија отвара врата тамо где у његово време никада није могла, па је једино што му је остало јефтини спин, празан као и његова банкротирана политика", навео је Ђурић.

 

 

 

Извор: Танјуг