Вести

Ђурић: Меркелова да позове Фон Крамон на одговорност

Потпредседник Главног одбора СНС-а Марко Ђурић оценио је да је "острашћена мржња" известиоца Европског парламента за КиМ Виоле фон Крамон према Србији и председнику Александру Вучићу "срамотан пример насилничке политике политичарке невелике тежине и одговорности".

"Сматрам да би канцеларка Ангела Меркел требала да је позове на одговорност због тога што својим неодговорним политичким поступањем шкоди угледу једне важне европске институције", навео је Ђурић.

Ђурић оцењује да су "манични антисрпски иступи Виоле фон Крамон саткани од самих лажи", те да припадају једном мрачном времену када је Србија била стигматизована као дежурни кривац за све.

Према Ђурићевим речима, Фон Крамон систематски обмањује европско јавно мњење по питању Србије, "безочно лажући и о насилним немирима у Београду", које је назвала мирним протестима, али и о наводном неадекватном одговору Србије на епидемију вируса корона.

"Она припада групи политичких слободних стрелаца без икакве озбиљне тежине и угледа, а њена малициозност је обрнуто пропорционална њеном политичком значају" тврди Ђурић и додаје да се политика данас не може и не сме водити обманама и фразама, јер се свет и Европа суочавају са једном од највећих криза у последњих стотинак година.

У том је контексту, како наводи Ђурић, забрињавајуће што у европским институцијама прилику да се питају о нечему добијају "особе којима потпуно недостају политичко поштење, такт и одговорност".

 

 

 

Извор: Танјуг