Вести

ДС-ов покушај спиновања јавности

Дакле, замерке на жељу да се „нађе модел изборног система који би омогућио да представници власти буду непосредније одговорнији грађанима“ изразио је тај исти Дачић који помаже ДС-у да пролонгирају тренутак спознаје – одржавања избора, када ће свима постати јасно да је Српска напредна странка данас једина снага која представља озбиљну алтернативу истрошеној и у корупцију и инерцију огрезлој пачворк Влади. И уз све то, оптужио Српску напредну странку да са Демократском странком ради на креирању двопартијске Србије.
И шта се дешава? На оштру Дачићеву критику, плус медијски дневно провлачену тему о несугласицама између СПС-а и коалиционог им партнера ПУПС-а, Триванова, испред ДС-а, спушта лопту и готово нежном дидактиком уразумљава Дачића и емпатичном реториком му саопштава да ДС разуме „партикуларне интересе свих политичких партија у Влади и потребу да се позиционирају у предизборној години“.
Дивота једна, стабилност неће бити подривена.
Да се стабилност овери, потребна је и нова јасна осуда постојања Српске напредне странке, која, што каже гђа Триван није конкуренција ДС-у ни по чему – ни по идејама, ни по програму ни како каже „рециклираним кадровима“. И, на срећу грађана Србије и њихове будућност – стварно није. Да не чује зло. Да разјаснимо – СНС и ДС јесу конкуренција у политичком простору Србије – обе су странке масовне, снажне инфраструктуре, и имају велику подршку грађана. Али, оно што претпостављам да је Триванова мислила је да СНС ни по чему у погледу програма, идеја и кадрова не личи на ДС. И рекла је велику истину, хвала јој на томе.

Тачно, програм и идеје СНС-а немају за циљ да звуче лепо, а да у пракси значе урушавање демократије и деструкцију привреде. Немају за циљ да говоре о бризи за људе, а у пракси значе политичке злоупотребе, привилегије, корупцију и раслојавање. Кадрови СНС-а су разнолики – има и искусних, има и оних који се никада политиком нису бавили, има и младих, има и рециклираних. Али, свакако већина кадрова нису људи компромитовани као корумпирани, напрасно обогаћени, отуђени од реалног живота и проблема са којима се грађани дневно суочавају.
Дакле, целокупан проблем ове дневне тираде и рашомонијаде где свака странка из власти има своје виђење и тумачење идеје о промени изборног система, јесте покушај спиновања јавности, тј. скретања пажње са катастрофалних економских трендова и пројекција за 2011. годину, репозиционирања на политичкој сцени, где је Српска напредна странка централна тачка атракције, јер је веома извесно да ће управо напредњаци након избора бити у прилици да преузму одговорност за вођење државе.
Притом, импутирање намере СНС-у да са демократама договара промене изборног система у већински, нема утемељења у реалности, и бесмислено је одговарати.

И не могу да не прокоментаришем чудне недемократске тонове несвојствене корифејима слободног, отвореног цивилног друштва, за шта себе Триванова сматра, којима су проскрибоване „баба девојке“. Као, ДС није нека очајна баба – девојка па да из очајања срља у катастрофалан брак?!!! Са напредњацима ваљда? Не знам шта фали неудатим женама, и који су критеријуми да неко буде баба девојка, али знам да је СНС озбиљан младожења, са великим потенцијалима. И да може да бира.