Вести

ДС у споту користи кућу коју је СНС изградила у Краљеву

„Кампања режимских странака базирана је на мржњи према Српској напредној странци јер немају да понуде ниједну идеју, предлог, закон или акт који ће допринети бољем животу грађана. Наш једини циљ је победа на свим нивоима која ће значити промене за Србију, више радних места, наду и перспективу за будућност Србије. Српска напредна странка нуди предлоге и конкретна решења, не мржњу. Зато нећемо да одговарамо ни на саопштење колегијума Радиотелевизије Србије у којем говоре о својој непристрасности у извештавању. Против свих њихових фалсификата, обмана и лажи имамо доказе“, поручио је Александар Вучић, и новинарима показао извештај са тачно забележеним терминима у којима су се на телевизијама РТС, Б92 и Пинк појављивале поруке ДС (5.683 секунди) и СНС (1.445 секунди).  

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ
СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

 

 

Транскрипт конференције за новинаре, 16.04.2012.
Александар Вучић: Даме и господо, остало је 20 дана до изборне тишине и Српска напредна странка онако како вам је то рекла пре неколико месеци и онако како смо вам то рекли на почетку изборне кампање данас вам саопштавамо поново једини наш циљ на овим изборима председничким, парламентарним, покрајинским и локалним тај циљ је победа, победа на свим нивоима, победа која би значила промене за Србију, победа која би значила више радних места за грађане Србије, победа која би значила наду и перспективу за децу, будућност Србије. Зашто мислимо да је толики значај предстојећих избора? Ова кампања је то на најбољи начин показала, цела кампања кључних режимских странака ДС, али и СПС и још неких базирана је на мржњи против СНС и ничим другим се не баве ни ДС ни њени медијски посланици, већ просипањем мржње против српских напредњака, покушајем да се точак историје врати уназад, а грађанима Србије, народу Србије нису понудили ама баш ништа. Ниједан нови предлог, ниједну нову идеју, ништа. Имамо рециклирану негативну кампању представника ДС који покушавају да направе репризу, баш су тако мислили до пре неки дан, репризу 2008. године, а онда су мало боље погледали па су видели да реприза више не пролази, хоће људи да гледају „Врућ ветар“ пет пута, али неће шести пут, тако да нешто им је стало па сад не знају шта ће. Зато би Божа Ђелић да се насмеје, али му не иде, никако му не иде кад само помисли на то шта би могло да се догоди за 20 дана, али се зато радују грађани Србије све више и они се осмехују све више, зато што им је јасно шта ће се догодити.

СНС ће да настави са својом кампањом позитивном, предлозима, плановима, решењима за излазак земље из кризе. То је оно што ми имамо да понудимо грађанима Србије, ми да нудимо мржњу према нашим политичким противницима нећемо. Кад победимо чуваћемо их као мало воде на длану, бринућемо о нашој опозицији, слушати и уважавати њихове предлоге, разумети њихове потребе да на телевизији и у новинама имају много више простора него што то има данашња опозиција, разумећемо чак и оне захтеве који можда неће бити увек у складу са нашим идејама и разговарати о томе са њима. Председник Републике Србије новоизабрани Томислав Николић разговараће са представницима опозиционих странака и са председником ДС Борисом Тадићем о решавању свих кључних питања од КиМ па до свих горућих економских питања, социјалних проблема са којима морамо да се суочавамо. Ми од таквих разговора са нашом опозицијом никада нећемо бежати и у томе ћемо показати много више одговорности, рекао бих много више озбиљности него што показује актуелни режим данас. Ми уопште нећемо да одговарамо на саопштење колегијума РТС-а, слатко смо се насмејали, податке о свему томе некако погледајте у исто време 17 дана пред изборну тишину 2000. Неки други су издавали таква саопштења, на ту исту тему нећете веровати.

Ја бих замолио само, имамо против њихових фалсификата, против њихових обмана и лажи, против тога имамо нешто ДС али то му увек дође на исто, ви ћете видети сада чиме су се послужили у свом предизборном споту, каквом обманом грађана, каквом крупном лажи, па бих замолио шефа наше Информативне службе Вука Фатића да вам то покаже, укаже а онда ћу ја бити спреман да одговорим на питања, можда нешто и додам политички.

Вук Фатић: Замолићу колегу да прво пусти спот ДС погледајте добро, обратите пажњу молим вас на кућу коју  ћете видети на 28. секунди њиховог спота, реч је о обнови Краљева. Ево погледајте добро, погледајте и кадар где се добацује грађевински материјал, а сада ћете видети један други снимак, видећете исте људе. То је иста та кућа, реч је о кући која је изграђена за породицу Рајне Миличић у селу Опланић крај Краљева то  је једна од 7 кућа коју је СНС о свом трошку поклонила грађанима Краљева након катастрофалног земљотреса. Разлика између онога што смо ми урадили и између кућа које је подигла Влада Републике Србије из буџета Републике Србије, новцем који смо дали сви ми је у томе што је Влада Републике Србије градила монтажне куће, једино је СНС градила кућу од чврстог материјала, као што сам рекао ово је нова кућа породице Рејане Миличић. Рајни Миличић су заиста политичари помогли да дође до своје нове куће, али као што видите на овој слици ниједан од политичара није из ДС тако да, као што се и сами можете уверити, реч је о најгрубљем фалсификату искоришћеном за предизборну кампању ДС.

Александар Вучић: Дакле, драги пријатељи, желим да вам кажем они су као у оној причи о Вуку и три прасета гледали како ће да направе монтажни објекат, а ово са циглама и блоковима то смо ми радили, ми смо то за мало дуже време и од чврстог материјала правили за људе. Изволите ако имате неко питање али ја очекујем да они опет кажу да смо ми убице, злочинци, зликовци нисам у стању да саберем све то што су испричали, све те дивне речи које за своје противнике могу да кажу, али нека паника је изгледа наступила пошто реприза није успела па добили опет бројеве који им лоше показују, шта да радимо.
Овде нам је за РТС у 70 страница материјала сваки прилог облежен, ако некад некога буде интересовало  како то изгледа на Б92 а како на Пинку а како на РТС-у који сви плаћамо, хајде на ове прве две ми не плаћамо, можете да добијете тачан број секунди у само ударним информативним емисијама, нећемо да причамо о нечему другом. То је овде 5685 према 1445 од почетка кампање само дневно са свим прилозима прецизно, сваки у секунд забележен и нема ту игре, знате рекла ми РРА или сека Перса или баба Вишња које броје за ДС. Овде је све написано у једну једину реч и једно једино слово, нема грешке и на Б92 могу лепо да се похвале а и на Пинку.

Новинар: Јуче је стигло обавештење од Унмика да неће подржати одржавање локалних избора на КиМ, ако Срби на северу одлуче да одрже изборе да ли ћете учествовати у томе и како мислите да ће то бити регулисано?
Александар Вучић: Тек треба да разговарамо и тек треба да видимо кад будемо видели шта је став нашег народа на северу Косова ми ћемо са њима да разговарамо, очекујте да до краја године изађемо са званичним ставом. Ако ме питате да ли мислим да је требало да се одрже локални избори или не, да мислим да је требало, али шта ће бити реакција после отом потом, да ли мислимо да је држава требала другачији став да заузме - да. Оно што је сасвим сигурно то је да увек и у сваком тренутку све мора да буде спроведено на миран начин и да не сме да се угрози било чија безбедност, то је оно што је апослутно најважније.

Новинар: 20.априла биће одржан жреб, колико је вашој странци битно да ли ће Томислав Николић бити први, пети или...?
Александар Вучић: Потпуно нам је свеједно, ми идемо са једним циљем - да победимо и то је оно што очекујемо тако да, рекох вам ја, сад ћемо да гледамо много нервозне политичаре из ДС, сви ће као да држе два кромпира у устима да изгледају, нарогушени нервозни, много смо опасни, али како да вам кажем – да, наш циљ је победа и победићемо. Ми смо јуче  у Калуђерици имали 2500 хиљаде људи а да нико ван општине Гроцка није дошао. Дигли се људи, неће више да их гледају, не могу више очима да их виде, ни њих, ни њихове спотове, ни њихов безобразлук, нити било шта друго само хоће њима леђа да виде и не мислим притом ја да они много лепо мисле о нама. Немам илузија никаквих само знам да људи неће више њих да гледају и да трпе. Данас смо ми ти који можемо да их победимо и да је био неко други људи би опет тако гласали.

Новинар: Када сте рекли да неки људи не мисле лепо о вама како мислите да их убедите да мисле лепо о вама кад шаљете стално нека супростављена поруке, чули смо синоћ Јоргованку око Ратка Младића, мени је било изненађујуће с обзиром на ваше изјаву које сте дали?
Александар Вучић: Јоргованка Табаковић је рекла да ће о Ратку Младићу да говори оног секунда када буде била донета пресуда.

Новинар: Шта је Ратко Младић за вас?
Александар Вучић: Ратко Младић је човек који се налази тренутно у Хагу, а ДС се мучи преко свог Б92, РТС-а и других  да направе нешто чиме би рекла грађанима немојте за ове... И немојте да ме прекидате, као Оља Бећковић која је показала да је пристраснија и од Владе Ђукановића, ја сам мислио да од Владе Ђукановића нема пристраснијег дакле немојте да се секирате ја вам управо одговарам али пошто сам вам поменуо Б92 да не бисте могли да ме исечете ја ћу да наставим онако како ја хоћу. Дакле, то што ДС покушава да каже да би неко штитио некакве злочинце, не, ми никада нећемо да штитимо никога ко је оптужен за злочин, али ћемо да чекамо пресуду да видимо да ли је злочинац или није. Е у томе се разликујемо од оних који унапред доносе пресуде и који унапред све знају и који би данас да нам кажу - е ови су они који штите неког другог. Ми само хоћемо да се поштује право једнако као што ће да се поштује и за њих, поштоваћемо и овај њихов Закон о одузимању нелегално стечене имовине, али ћемо такође да га поштујемо тек када буде донета правоснажна пресуда против некога да је нелегално стекао, а не ретроактивно зато што смо покренули поступак против некога.

Новинар: И на Карића?
Александар Вучић: И на Карића, свакога ко буде правоснажном пресудом осуђен и на Ђиласа, на многе. Ја мислим да је Карић пука сиротиња за Ђиласа, а свако ће имати да доказује у поступку како је стекао и на који начин.