Вести

Гашић: Марић свој живот посветио спасавању живота и очувању безбедности наших грађана

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић присуствовао је данас свечаној академији поводом друге Меморијалне научно-стручне конференције "Предраг Марић" и истакао значај ове конференције на којој се разменом искустава и знања унапређује рад надлежних служби на превенцији, али и на правовременом реаговању у случају ванредних ситуација.

"Заиста ми је част да говорим данас на отварању друге Меморијалне конференције “Предраг Марић”, која окупља теоретичаре и познате стручњаке, који су своја истраживања, студије и практичан рад посветили наукама безбедности, посебно у областима система заштите и спасавања од катастрофа, управљања ванредним ситуацијама и заштите животне средине. Тако осмишљена, с правом носи име некадашњег првог ватрогасца Србије, човека који је био идејни оснивач Сектора за ванредне ситуације и пионир савременог система смањења ризика од катастрофа у Србији“, нагласио је Гашић.

Истакао је да је Марић свој живот посветио развоју механизама превенције потенцијалних катастрофа, спасавању живота, очувању безбедности наших грађана и јачању ватрогасно-спасилачке службе.

"Ова конференција је важна да ви који се бавите питањем безбедности са научног аспекта и уз знање и искуство припадника Министарства унутрашњих послова и других учесника који све то примењују у пракси, пронађете начине за унапређење рада на превенцији, којом бисмо били још успешнији у смањењу последица ванредних ситуација“, нагласио је министар Гашић.





Извор: Танјуг