Вести

Глишић: Избори су учврстили Српску напредну странку

Никаквих подела у Српској напредној странци није било око кадрирања, то су само медијске спекулације, рекао је председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић, гостујући на телевизији Хепи.

"Кандидат за градоначелника Београда је Александар Шапић и ту није било никаквих дилема ни великих дискусија", рекао је Глишић.

Глишић је рекао да су избори само учврстили Српску напредну странку.

"Извукли смо поруку из избора. Велико је поверење према нашем председнику странке. Пет година врло турбулентних је било и за нас и за председника Вучића. Много је то изазова које је он успео да преброди. Није тражио изговоре већ решења. Мени је то фасцинантно да након таквих тешких 5 година освојите 200 хиљада гласова више. Нисам нашао такав пример нигде у Европи. Овде је то било врло јасно и недвосмислено. Када анализирате све наше резултате и када странка осваја преко 40 одсто освојених гласова на изборима, онда не можемо да не будемо задовољни резултатима које смо постигли. У тренутку када почиње један рат светских размера и требало је да се мисли и о кампањи и држави. Председник Вучић морао је да мисли о свакој изговореној речи, јер он сноси одговорност за људе који живе у Србији, зато је тај изборни процес био врло тежак", напоменуо је Глишић.

 

О афери прислушкивања председника Вучића

"То мора да добије судски епилог и одговоре који тиште јавност. Председник Вучић је од државе направио земљу у којој имате много разлога да останете и живите. То мора да се истера на видело. Ми из месеца у месец имамо раст плата, неку нову болницу, нову школу, нови пут и то су нови разлози да људи остају у земљи и живе лепше. Председник Вучић је могао да каже да не можемо да градимо  у овом тренутку, али он није тражио изговоре већ решења. Зато и јесте Србија држава која је највише напредовала последњих неколико година и даље расте. Врло је важно да се види ко је измишљао те афере и ко је прислушкивао председника. То су људи према којима имам отворено гађење. Неко мора да иде у затвор. Овде нема наших и ваших, ко год да је у питању, да ми је род рођени, ако је урадио то што је урадио, треба да одговара. Казна би морала да буде за пример. Надам се да ћемо тај епилог добити у времену испред нас", рекао је Глишић.

 

 

Извор: ТВ Хепи