Вести

Глишић: На поновљеном гласању десила се огромна промена

У Србији је данас на девет бирачких места одржано поновљено гласање на референдуму о промени Устава у области правосуђа, а председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић је рекао да се, иако оно не може да утиче на коначан резултат, догодило "право чудо" када су сабрани данашњи резултати.

Глишић је рекао да је дошло до огромне промене у односу на референдумско питање, а то је илустровао примерима са два бирачка места у Нишу и Чачку.

"На бирачком месту у Нишу 16. јануара 60,9 одсто бирача заокружило је "да", а 39,1 одсто бирача заокружило је "не". Данас на истом том бирачком месту 77,1 посто бирача је подржало промену Устава, а 22,9 одсто је било против", рекао је Глишић.

Још очитији је, како је додао, пример у Чачку где је захтев за промену Устава доживео пораз 16. јануара јер је 48 одсто гласало за промену а 52 одсто бирача против.

Данас је на истом том месту 75 одсто бирача подржало промену Устава, а 25 одсто бирача је заокружило "не", рекао је Глишић.

"То недвосмислено показује какав углед има председник Александар Вучић међу грађанима и колико његове речи имају тежину и колико значе. Ми ћемо се и даље борити да наше судство буде ефикасније и независније и мислим да је ово добар, одлучујући корак у том смеру. Следеће што нас чека 3. априла, идемо тамо убедљиво да их победимо јер Србија неће да иде назад, Србија жели да иде само напред и то ћемо 3. априла да покажемо", закључио је Глишић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк