Вести

Глишић: У Шапцу се дешава негирање изборне воље грађана

Скоро 24 године сам учесник неких избора и никада тако катастрофални услови нису били и никада већим претњама нисмо били изложени као сада у Шапцу, рекао је председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић.

Глишић је истакао да се у Шапцу дешава негирање изборне воље грађана од стране Небојше Зеленовића и Душана Петровића.

"Резултати говоре да је Српска напредна странка имала 20 одсто више гласова од њих, 16 или 17 мандата више. Они су први пут, у јуну, када су видели да су изгубили поништили изборе на свих 100 бирачких места, а да би затим суд одобрио да се пониште на 27. Суштина је да воља грађана ни на тим бирачким местима није била проблем, већ неке административне грешке", рекао је Глишић.

Како је рекао, сада су још убедљивије победили, и додаје да Зеленовић и Петровић на сваки начин желе и сада то да пониште.

"Овај су септембар темпирали у договору са Тањом Фајон, њиховом политичком саветницом, вероватно мислећи да ће се нешто страшно десити у Вашингтону, да ће то бити добар тренутак за њих, па да на тих 27 бирачких места надокнаде оно што су претходно изгубили", рекао је Глишић.

Међутим, додаје, у Вашингтону смо брилијантом политиком председника Србије Александра Вучића добили нешто што је од интереса за све грађане Србије.

"Они су у Шапцу сами организовали изборе без уплитања било кога из других странака. На ових 27 бирачких места нисмо имали ни једног представника. Наши људи нису могли да приђу бирачким листићима и списку како би видели да ли је све регуларно", рекао је Глишић.

Како је рекао, нека неко покуша да нађе једну општину где је СНС на власти, а да се ишло код људи кући како би гласали, а без присуства представника опозиције. Глишић је рекао, да то није било могуће ни на бирачком одбору.

"Свуда су имали увид када смо ми организовали изборе, а сада су покушали да отимају и краду. Али не вреди, Вучић опет има највише гласова", рекао је Глишић.

Истиче да су ово били најгори изборни услови икада виђени у Србији.

"То су они људи који су држали лекције о фер и поштеним изборима, а када су добили прилику да покажу како то изгледа, видели смо како они то раде", рекао је Глишић.

Додаје да ће се одлука суда видети још, и како је рекао, били су изложени претњама 24 сата.

"Скоро 24 године сам учесник неких избора и никада тако катастрофални услови нису били и никада већим претњама нисмо били изложени", рекао је Глишић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк