Вести

Глишић: Видело се ко у странци директно ради Вучићу о глави

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић изјавио је да су у Српској напредној странци "јасно видели" ко је од чланова те странке "директно радио о глави" председнику Александру Вучићу.

"Саши Јанковићу је прорадила савест, и морао је да изађе са тим информацијама. Неке информације су већ постојале, а ово је само потврда, и хвала што је имао снаге да каже то. Ово је признање неког ко је директно разговарао са људима који су физички желели да елиминишу председника Србије Александра Вучића. Ти људи су желели што пре да предузму те кораке јер су видели да је његова популарност из дана у дан све већа", навео је Глишић.

Удар на породицу је једна од метода, рекао је Глишић поводом све чешћих напада на породицу Александра Вучића.

"Јасно смо видели као кроз снег ко је где ишао, ко је шта радио, и ко је могао да достави Вучићев здравствени картон, ко му је директно радио о глави кроз прислушкивање, праћење његове породице", рекао је Глишић.

Глишић се дотакао и тренутних дешавања на прелазу у Јарињу, истичући да ништа није случајно, јер је данима уназад најављивано да ће провокације бити.

"У циљу је покушај изазивања дестабилизације, и сигуран сам да ће наше руководство наћи најбољи могући начин да изаћи из оваквих дешавања. Ви сада имате испрофилисану клику људи са територије бивше Југославије којима је посао да вређају, провоцирају и ударају на председника Србије", навео је Глишић.

Како је додао присутан је и покушај изазивања нестабилности, и пре свега атак на људе који се изјашњавају као Срби, додајући да је ситуација у Црној Гори, када председник исте угрожавао други део свог народа, и директно ударао на верску слободу народа.

"Када му то није успело, ишао је на разговор у Загреб, па на консултације са онима који данас на Косову и Метохији имају акције каква је ова данас, а не искључујем да ће их бити још, а све из једног разлога, а то је да Срби не смеју да дигну главу, да јачају, имају идентитет", рекао је Глишић.

 

 

Извор: ТВ Пинк