Вести

Гојковић: Србија неће поклекнути пред хулиганима

Председница Скупштине Србије, Маја Гојковић, најоштрије је осудила насилничке нападе демонстраната на парламент и дивљање на улицама Београда и Новог Сада, као и нападе на Градску кућу и медије, и поручила да држава неће поклекнути пред насилницима и хулиганима инспирисаним очигледном жељом да без икакве подршке грађана дођу на власт без избора.

“То није слика коју највећи број грађана жели да гледа у својој земљи, јер они желе политичку и економску стабилности, уређену земљу која се развија, и која може храбро да одговори на све изазове”, рекла је Гојковић и истакла да је згрожена дивљањем демонстраната испред Скупштине Србије, али и на улицама Београда и Новог Сада.

Гојковић је навела да најоштрије осуђује вандализам оних који, како додаје, очигледно не презају од најгнуснијег насиља како би дестабилизовали Србију.

“Њих не занима ни јавно здравље грађана, нити како да се грађани заштите од вируса већ искључиво изазивање хаоса, нереда и како да ослабе позиције наше земље”, навела је Гојковић.

Зато пита све који са симпатијама гледају на протесте да ли су слике Београда и Новог Сада синоћ слике мирних демонстраната и да ли се тако понашају мирни грађани који само исказују своје незадовољство?

“Истовремено, напад на Народну Скупштину као дом свих грађана је напад на демократију, а држава ће заштити све наше институције и изборну вољу грађана”, навела је Гојковић,уз оцену да се грађани гнушају над синоћним сликама дивљања.

Гојковић је рекла да сви они који подстичу и радују се таквом насиљу и безумљу испред Скупштине, као и у Новом Саду, где је први пут у историји неко насрнуо на Градску кућу, морају да знају да неће поколебати представнике грађана, ни руководство Србије у одлучној намери да штите интересе земље и грађана.

 

 

 

Извор: Танјуг