Вести

Гојковић: Ускоро усвајање Акционог плана за Медијску стратегију

Потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић изјавила је да би Влада Србије наредних дана требало да усвоји Акциони план за спровођење Медијске стратегије.

Гојковић је навела да јој је Акциони план јуче предат и да је процедура таква да остала министарства треба да дају своја мишљења.

Навела је да ће примена Акционог плана почети даном усвајања на седници Владе Србије и додала да све зависи од брзине давања позитивних мишљења од стране других министарстава.

"Надам се да ће Акциони план бити у четвртак на седници владе, али немојте ме држати за реч јер не зависи од мог министарства, већ од других", додала је Гојковић.

Навела је да не може рећи да су српски медији "болесни", али да је чињеница да сваком грађанину смета појава лажних вести.

Истакла је да је новинарство важан стуб демократије наше државе и да изузетно поштује новинарску професију, али и апеловала да свака вест буде истинита, објективна, правоваљана и одмерена јер су, додаје, лажне вести велика опасност за медије и друштво.

Навела је да министар не може да се меша у уређивачку политику нити јој то пада на памет и додала да сама струка треба да нађе решење да се избори са лажним вестима.

Како је рекла, лажне вести су краткотрајне сензације које имају несагледиве последице.

Гојковић је нагласила да у Србији сваки новинар мора да се осећа безбедно и најавила да ће бити формирана нова радна група која ће се бавити безбедношћу и заштитом новинара.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва