Вести

Гојковић: Вучић је потврдио одговорност политике коју води

Чланица Председништва Српске напредне странке Маја Гојковић оценила је да је приступ председника Србије Александра Вучића у разговорима о Kосову и Метохији у Вашингтону, у којима је одбацио тачку о признању тзв. Kосова, још једна потврда одговорне политике коју води.

"Државничко и снажно залагање делегације Србије и председника Републике Србије Александра Вучића у Вашингтону за интересе наше земље и опстанак српског народа на Kосову и Метохији најбоља је потврда одговорне политике коју води", навела је Гојковић.

Гојковић је истакла да је "председник Вучић у овом комплексном тренутку на почетку разговара, који се одвијају у тешкој атмосфери и уз притиске, показао мудрост, спремност на дијалог са Приштином, али и одлучност да брани интересе наше земље и грађана".

"Још једном је Србија, на челу с Вучићем, недвосмислено показала да је отворена за дијалог и компромис, али да пристанак на ултиматум и предаја за нас није и никада неће бити опција, нити је то пут за решавање проблема између Београда и Приштине", нагласила је Гојковић.

Оценила је и да је "извесно да председнику Александру Вучићу ни у наставку разговора неће бити лако, али је исто тако извесно да нико боље од Вучића не би могао да заступа и штити националне интересе Србије у овом дијалогу Београда и Приштине", што грађани Србије јако добро знају.

Гојковић је такође, "заједно са огромном већином грађана Србије, који врло добро разумеју ситуацију и који желе најбоље својој земљи", пружила "пуну подршку председнику Вучићу у даљим разговорима, потпуно уверена да ће још једном показати снагу и одлучност у одбрани националних интереса".

"У тим напорима Вучић није усамљен, већ иза њега стоји нада и подршка грађана у читавој Србији, посебно Срба на Kосову и Метохији. Зато је важно да у овом тренутку покажемо јединство, јер само сложни и јединствени можемо успешно да се боримо и бранимо наше националне интересе", закључила је Гојковић.

 

 

 

Извор: Танјуг