Вести

Ивковић: Нова лажна афера Маринике Тепић, удар на полицију

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић дошла је данас испред МУП-а поводом недавног случаја пребијања у Новом Саду са намером да понизи полицијске службенике и обесмисли рад полиције, изјавила је државна секретарка МУП-а Биљана Поповић Ивковић и показала новинарима службене белешке, које оспоравају тврдње које је раније изнела Тепић.

Поповић Ивковић је истакла да "главна глумица Драгана Ђиласа поново износи лажи", као и да се цео случај политизује и креира нова лажна афера.

"То не желимо да дозволимо, о свему постоје службене белешке", рекла је државна секретарка и показала полицијске белешке, којима је објаснила хронологију догађаја, у којем је Иван Контић у Новом Саду зверски претукао 28-годишњег младића.

Ивковић је рекла да се насиље догодило 24. августа, пола сата после поноћи и да је након тога претучени младић отишао кући, а да се у КЦ Војводине јавио у преподневним сатима, када је и полиција обавештена од стране КЦ Војводине.

"Полиција је одмах реаговала и обишла претученог младића, али он тада није дао информације о догађају и нападачима", рекла је Поповић Ивковић и додала да је полиција обавестила надлежно тужилаштво и да је почела истрага.

Ивковић је показала и белешку од 27. августа, која показује да је полицијски службеник телефонски разговарао са жртвом и позвао га да дође у полицију да да изјаву, што младић ни тада није прихватио, као и да се он појавио у полицији тек 2. септембра, у пратњи адвоката.

"То су сцене насиља које се не толеришу. Креатори лажних афера су ово једва дочекали. Одгледала сам перформанс главне глумице Драгана Ђиласа на једној телевизији и изненађена сам лажима које су изнете", рекла је Поповић Ивковић.

Напомиње да то све износи Тепићка, како је рекла, чији најбољи пријатељ узгаја наркотике и која је оптужила државу да се на државном имању у Моровићу узгаја марихуана и да се никада није извинила за то.

Упитана да ли имају информације о нападачу, рекла је да полиција ради на случају, као и да сада не може да пружи више информација.

Такође, додаје да је лажна тврдња Маринике Тепић да полиција нема оригинални снимак.

"Циљ је да се обесмисли рад полиције и да се уруши кредибилитет полиције. То је циљ спиновања овог догађаја", истакла је државна секретарка.

Такође, додаје да је Сектор унутрашње контроле МУП-а укључен и да ће бити испитано да ли је дошло до неке грешке или није поступано у складу са законом.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк