Вести

Јоксимовић: Данска подржава реформске процесе у Србији

Министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изразила је очекивање да ће Србија и убудуће моћи да рачуна на још снажнију подршку Данске у спровођење реформи на њеном путу ка ЕУ.

Јоксимовић је примила у опроштајну посету амбасадора Краљевине Данске у Београду Андерса Кристијана Хоугора и захвалила му на доброј сарадњи током његовог дипломатског мандата у Београду која је, како је рекла, обележена унапређењем билатералне сарадње, као и сарадње двеју држава на плану европских интеграција Србије.

"Бројни програми који се спроводе уз финансијску подршку Краљевине Данске допринели су унапређењу реформских процеса у Србији", нагласила је Јоксимовић.

Јоксимовић је истакла да очекује да ће Србија моћи и у будућности да рачуна на још снажнију подршку Данске за спровођење свих неопходних реформи у процесу приступања ЕУ, посебно у развоју и опоравку привреде и предузетништва.

Тиме ће се, додаје, убрзати и европски пут Србије.

Јоксимовић је изразила очекивање да ће бити настављена улагања данских компанија у Србији које, наводи, све више исказују интересовање да инвестирају и успешно послују у нашој земљи.

Саговорници су посебно разговарали о показаној солидарности и сарадњи Србије и ЕУ на плану борбе са пандемијом Ковид-19, о плановима за социо-економски опоравак региона Западног Балкана, као и о подршци у виду развојног Економског инвестиционог плана Европске комисије, који је најављен за јесен.

 

 

 

Извор: Танјуг