Вести

Јованов: Опозиционари пред Лајчаком доказали колико су лицемерни

Миленко Јованов, шеф посланичке групе Српске напредне странке, за "Ало!" је коментарисао понашање српске опозиције на састанку са специјалним изаслаником ЕУ Мирославом Лајчаком на ком су сви ћутали као заливени, а међу њима се посебно истакао Стефан Јовановић, пулен Вука Јеремића, који је био мањи од маковог зрна.

Јованов тврди да га понашање опозиционара не изненађује, те да је потпуно очекивано.

"Лицемерни као и увек. Када треба да се лажима напада председник Србије, онда су гласни, а када стану пред неког од странаца, не смеју ни да писну", рекао је Јованов и додао да је тај састанак у потпуности разјаснио све недоумице на нашој политичкој сцени, ако их је уопште и било.

"Дакле, имате на једној страни ове жуто-зелене: Ђиласа, Јеремића, Лутовца, Лазовића, Зеленовића, Ћуту и остале, који дођу пред Лајчака као ђаци пред учитеља и чекају да им каже који су им задаци. И то је то. Нема ни слова реченог у одбрану интереса Србије. С друге стране, имате ове надрипатриоте Јовановића, Обрадовића, Милицу Стаменковску, лажног Влаха и сличне "родољубе" који имају генијалну идеју да Србија престане да разговара, оде од преговарачког стола, а да за столом остану Курти и они који признају независно Косово. Ово је пут који и Курти прижељкује, јер поред њих он више не би био најекстремнији, извукао би се и од обавезе формирања Заједнице српских општина, а Србија би трпела несагледиву штету. И економску и политичку", рекао је Јованов и додао:

"И најзад, имате председника Вучића који води одговорну политику, реално сагледава околности у којима се цео свет налази, разговара са свима, али не гледа у под, већ им у очи каже да су признање независности и улазак Косова у УН неприхватљиви за Србију и покушава да извуче највише за Србију уз стварање некаквог оквира за суживот с Албанцима. Према томе, сада је све јасно, а уверен сам да народ у Србији све одлично види и разуме и то ће се врло брзо показати."

 

 

 

Извор: Ало