Вести

Kубуровић: Надлежни органи да процесуирају и казне одговорне

Чланица Председништва СНС, Нела Kубуровић, осудила је насиље и дивљаштво испред Дома Народне скупштине и затражила од надлежних органа да хитно процесуирају одговорне за кршење јавног реда и мира, али и угрожавање људских живота услед епидемије Kовид-19.

"Потпуно је неприхватљиво да у време када се читава држава бори са опаким вирусом и када су сви усредсређени на спашавање људских живота изнемогла опозиција прибегава оваквим насилничким методама, које су, сада је већ то свима оцигледно, њен једини адут у недостатку било какве политике и било каквих решења", навела је Kубуровић.

Оцењује да они који су из политичке немоћи поново прибегли насиљу сада превазишли себе, додајући да су прилику да одмере политичку снагу и снагу своје политике имали на недавним изборима, али да су ту шансу пропустили.

"Грађани су у никад већем броју на тим изборима јасно показали подршку политици председника Александра Вучића и Српске напредне странке, а не политици насиља, угрожавања људских живота, упада у највише институције земље, политици крвавих глава, запаљених полицијских аутомобила", наводи Kубуровић.

Кубуровић је рекла да насилничке слике испред највишег законодавног тела у земљи свакако нису слика данашње културне, напредне, економски јаке и земље која је успешна на путу реформи, већ представљају покушај дестабилизације земље, повратка у прошлост, урушавања било какве будућности за грађане Србије.

 

 

 

Извор: Танјуг