Вести

Лончар: Бројеви бољи, али нема опуштања

Министар здравља, Златибор Лончар, изјавио је да су бројеви много бољи и за Нови Пазар и за Србију што ће се видети по последњем пресеку, али је упозорио да не можемо да се опустимо.

Лончар је рекао да је у Новом Пазару ситуација много боља и да је под контролом, као и да се држе сви параметри везани за функционисање система.

 

Девојчица из Новог Пазара има астму, није смела у црвену зону

Лончар је позвао да се о корона вирусу објављују само проверене информације и саопштио да девојчица која је приказана на фотографији испред педијатријског одељења болнице у Новом Пазару нема никакве везе са короном, и да јој је напољу пружена прва помоћ, јер болује од астме.

"Девојчица нема никаве везе са короном, болује од астме, требало је да прими терапију док не дође до Kраљева, а најсигурније за девојчицу је било да не улази у црвену зону, у ковид болницу. Указана јој је прва помоћ на најадекватнији начин да се не би заразила", истакао је Лончар поводом навода у појединим медијима о ситуацији у Новом Пазару.

Лончар је рекао и да је девојчица послата у Kраљево где је прегледана и одређена јој је терапија, после чега је враћена и осећа се добро.

"Не треба злоупотребљавати непроверене информације и ширити панику међу грађанима", апеловао је Лончар.

Лончар је рекао да мора да се осврне и на Сјеницу и истакао да су тамо екипе војних и цивилних лекара на основу наредбе председника Александра Вучића.

Лончар је рекао и да је направљен програм рада, и да председник Вучић на сат времена проверава стање у Новом Пазару, Сјеници и Тутину, водећи рачуна о свим тим људима доле.

Зато је потребна одговорност и да се користе само чињенице и проверене информације.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк