Вести

Лончар: Радови на Клиничком центру Србије према планираној динамици

Радови на Клиничком центру Србије теку према планираној динамици без обзира на епидемиолошку ситуацију са вирусом корона, изјавио је министар здравља Златибор Лончар и изразио наду да ће тако бити и са радовима на реконструкцији и доградњи Клиничког центра Војводине (КЦВ) који би требало ускоро да почну.

Лончар је рекао, после потписивања уговора са извођачем радова на Клиничком центру Војводине, да је договорено да радови на том објекту почну у најкраћем року, а да се заврше за 29 месеци, уз евентуално мање пробијање рокова због епидемиолошке ситуације.

Нагласио је да радови у Новом Саду неће успорити изградњу Клиничког центра Србије и да су извођачи, који су исти за оба пројекта, обећали да ће имати довољно радника.

''Неће бити преласка радника из Београда у Нови Сад, осим неколико инжењера који ће се укључити због искуства које имају на пројекту Клиничког центра Србије'', рекао је Лончар.

Додао је да су извођачи, конзорцијум "GH Holding" и фирма ''Delta inženjering'' до сада показали да су способни да испуне преузете обавезе и обезбеде довољно радника.

"Наш посао је да то испратимо, проверимо и спроведемо, а како ствари стоје, не би требало да буде никаквих проблема'', навео је министар.

 

 

Извор: Танјуг