Вести

Лончар: Родитељство је улога која се подразумева

Родитељи имају кључну улогу у обликовању живота деце, а самим тим и друштва у целини, речено је на онлајн конференцији "Родитељ у центру пажње", чији су учесници поручили да је важно да друштво подржава родитеље и старатеље јер тако стварамо једнаку прилику да свако дете достигне свој пун потенцијал.

Отварајући конференцију, министар здравља Златибор Лончар је рекао да је родитељство улога која се подразумева и да су нам друге ствари често битније од тога.

"Волео бих да се то промени и да схватимо колики је значај родитељства, да водимо рачуна о својим родитељима и деци и покажемо један другачији приступ и став", рекао је Лончар.

Навео је да систем који води, здравствени систем, усмерен на помоћ родитељима и њиховој деци.

"Надам се да у овим тешким временима, током епидемије корона вируса, нећемо скренути са тог пута да повећамо нашу пажњу и бригу и све своје снаге усмеримо на родитељство, иако имамо друге, веће проблеме. Можда је ово прилика да докажемо да смо капацитет да можемо да се посветимо и стварима које тренутно нису најактуелније и које увек стављамо негде по страни", рекао је Лончар.

 

 

Извор: Танјуг